Безглузді ігри Кремля: навіщо Росія обстріляла Донецьк і Київ

5 червня 2022, 18:43оновлено 6 червня 2022, 09:00
Обстрілявши Донецьк, РФ дала сигнал Заходу, що перетворить на руїни будь-яку точку на окупованій території і скаже, що це з західної зброї.
Кримчанам пора почати нервувати у зв'язку з тим, що говорить пропаганда РФ
Росія затіяла складну гру, щоб не допустити поставок MLRS в Україну / Crown copyright

Росія почала чергову істеричну атаку з метою не допустити поставок MLRS. Роспропаганда вже не маскується, а говорить відкрито.

По-перше, 4 червня російська армія обстріляла Донецьк. І одразу ж попередила: "масований ракетний удар по центру Донецька відкриває етап відкритого терору України проти мирних міст". І бурмотіння: "а що ж буде, коли з'являться MLRS".

У перекладі на людську мову два сигнали: а) Заходу – ми перетворимо на руїни будь-яку точку на окупованій території, яку захочемо, і розповімо вашому суспільству і всьому світу, що це з вашої зброї; б) нам – посилимо терор ваших міст.

відео дня

І через кілька годин прилетіло до Києва, чого давненько вже не було.

По-друге, одразу ж пішла паралельна хвиля по іншій сітці з міркуваннями про цілі MLRS. Причому дуже різкий ухил у бік цілей у Криму.

На місці кримчан я б нервував. "Дарагие росіяни" підірвуть пару сотень колаборантів і оком не моргнуть. Тому не збирайтеся групами більше п'яти осіб.

В-третіх, Росія все грубіше заявляє, що атака на Бєлгород-Курськ – це табу. У відповідь погрожує знищенняя урядового кварталу в Києві. Для більшої переконливості там рясно тиражують цитати командувача Ракетних військ стратегічного призначення РФ.

Провокації на російській території не виключені, щоб тримати високий градус напруги...

читайте такожЧому запанікувала і метушиться Росія

Що слід зазначити.

Незважаючи на репліки різних західних діячів, що Україна може спокійно обстрілювати допустимі цілі де завгодно, українська сторона дуже чітко дала зрозуміти: будемо суворо виконувати домовленості з партнерами і не створювати ситуації, які можуть зруйнувати довіру. Якщо домовилися по понеділках не стріляти з MLRS – значить, стріляти не будемо.

Один-другий раз обстріляти якісь Клинці – це резонансно. Але з точки зору впливу на хід кампанії – це ніщо. А якщо ціна цієї разової акції – втрата взаємної довіри, то вона точно того не варта. Бо ставить під сумнів великі програми допомоги. Який сенс атакувати незначну мета, якщо є ризик обрушити поставки зброї та іншої допомоги?

читайте такожВійна з Росією - чому все вирішиться влітку

Провокації – це дуже раціональна річ. У нас немає ніяких резонів влаштовувати провокації, вони нашкодять нам. І Захід знає, що ми це розуміємо.

Тому всі ці ігри російської пропаганди безглузді.

Олексій Копитько, блогер, радник міністра оборони України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти