Без Майдану білорусів перестріляють поодинці, і Зельцер тому приклад

29 вересня 2021, 18:37
Те, що зробив Андрій - це не опір. Це самогубство.
Без Майдану білорусів перестріляють поодинці, і Зельцер тому приклад
Андрій Зельцер перед смертю / скріншот

Ну, що, білоруси, зрозуміли тепер, навіщо потрібен був Майдан? Причому, в обох сенсах. І як явище - потім, щоб гестапівці не вривалися в будинки айтішників - і, в першу чергу, як спосіб самооборони і контролю простору.

Андрій Зельцер зрозумів. Його обличчя вже не було добрим і радісним. А замість черевичок в руках опинився карабін.

читайте такожУ Мінську співробітники КДБ вбили IT-шника: він відстрілювався і забрав з собою в могилу силовикаАндрій - Герой. Герой Білорусі. Беззастережно. Він зробив свій вибір, і, замість того, щоб харкати кривавою юшкою на підлозі камери на околиці, і потім сидіти десять років в таборі, вирішив прийняти бій.

відео дня

На цьому проходить та грань, де я беру свою думку, звертаю її в трубочку, і засовую собі в дупу. Тому що я тут - а білоруси там. І вибір тепер робить тільки кожен сам.

Без Майдану білорусів перестріляють поодинці, і Зельцер тому приклад
Андрій Зельцер

Десять років тому я б, можливо, вчинив так само, як Андрій. Тобто, не "можливо" - а я готувався до такого розвитку подій. Не знаю, вистачило б у мене булатності - тут сам не знаєш, що в останній момент зробиш - але я не виключав такого варіанту, якщо прийдуть брати. Не повірите, у мене був навіть саме такий карабін - ІЖ-27 "Байкал", вертикалка, дванадцятий калібр. Стояв у коридорі. Щоб під рукою. І якщо в цей момент вдома не було б сім'ї - я опрацьовував такий варіант.

Зараз сама думка про те, що можна віддати своє життя за те, щоб взяти одне життя гестапівця... обміняти своє життя на життя пса? Та ви смієтеся, чи що.

На жаль, те, що зробив Андрій - це не опір. Це самогубство. Якщо в Мінську, наприклад, скажімо, десять тисяч силовиків, то десять тисяч айтішників - занадто велика ціна за це гівно. Обмін одне життя на одне життя в даному випадку - зовсім не рівноцінний. Життя зельцера, як на мене, коштує сотні життів псів.

Здібності диктатур щодо придушення населення з часів Солженіцина збільшилися кратно. У сороковому приходили три людини з наганами. І чинити їм опір в окремо взятій квартирі було все ж реально. Тим більше, з мисливською рушницею.

Зараз же така тактика призведе тільки до одного - будуть приходити не менти в кепочках, а броньований з ніг до голови в штурмові обладунки спецназ, і випилювати двері не болгаркою, а гранатометом. Або просто розстрілювати квартиру з БТР або "джмеля". Кабардино-Балкарія, Дагестан, Чечня в приклад.

Це, безумовно, здорово, що від черевичок і сердечок дійшли до збройної відсічі, але без організації, без Майдану - не буде нічого. Поодинці - всіх просто перестріляють, і все.

Опір не може бути одиночним, загнаним в кут дальньої кімнати і безвихідним. Це невірна тактика. Це програшна тактика. Це тактика вже переможеного. Це самогубство, а не боротьба.

Без організації, без єднання, без зібраного в одному місці в один потрібний час ударного кулака - не буде нічого. Але це вже наступна стадія. До неї теж потрібно дозріти. І, мабуть, без стадії одинаків тут не обійтися.

На жаль, зараз цей кулак зібрати неможливо. Ініціатива і повний контроль над ситуацією - при владі. Потрібно чекати наступного моменту. Потрібно чекати, коли люди, подолавши вже страх смерті, знову повалять на вулиці - і ось тоді вже не упускати шанс.

Дивлюся на всю цю справу, і знову зуби просто сточую зуби від злості. Вкотре черговий привіт рожевим нобелівським лауреатам і ідіотам з сердечками, які ходили з квіточками і не дали штурмувати Окрестіна. Співали рожеві пісні, лили у вуха рожевий ялин. Момент упущений. Тепер треба чекати наступного вікна можливостей. А до того - скількох вони ще встигнуть вбити, пересаджати, скалічити... тепер-то хоч доходить?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти