Божевільний диктатор, загнаний в кут, може піти на все що завгодно

28 жовтня 2022, 08:13
Яким би не був ризик сьогодні, він значно менший, ніж буде потім, якщо сьогодні Путіну поступитися.
Путина
Путін шантажує світ ядерною зброєю / скріншот

Шантаж - улюблена путінська зброя. Багато років він його використовував і, на жаль, успішно. У підсумку ми логічно підійшли до останньої межі – загрози застосування ядерної зброї. Гопник витратив всі свої попередні козирі і сподівається, що Захід злякається зараз. І треба сказати, що на Заході чимало людей готові знову піддатися на його шантаж і вимагати від України де-факто капітуляції, щоб не допустити ядерної війни. Проте, на сьогоднішній день в Америці стала превалювати точка зору, що йти на поступки вже не можна.

Божевільний диктатор, загнаний в кут, може піти на все що завгодно, але питання не в тому, чи є така загроза зараз, а в тому, коли реалізація цієї загрози стане більш імовірною. І яким би не був ризик сьогодні, він значно менший, ніж буде потім, якщо сьогодні поступитися. Це означає готуватися до різних сценаріїв. Не випадково лунають заяви діючих американських генералів про те, що вони готові відповісти на застосування Росією тактичної ядерної зброї.

відео дня

Зрозуміло, Сполученим Штатам не потрібно застосовувати ядерну зброю у відповідь. Американська конвенційна зброя знищить російський Чорноморський флот і все угруповання в Україні протягом декількох годин без жодних ядерних бомб. "Томагавки" втоплять всі російські кораблі і рознесуть наземні цілі. Російський корабель, який запустить ракету, буде гарантовано потоплений хвилин через 10 після запуску.

І я думаю, що російські генерали – не "пожежник" Шойгу, а реальні генерали-прекрасно це розуміють. Які б вони не були відморожені і жорстокі, вони усвідомлюють, що перейти цю межу – значить поставити себе особисто під загрозу фізичного знищення. У цьому полягає головна перешкода на шляху божевільних путінських планів.

Російські генерали і адмірали можуть безкарно вбивати, можуть бомбити цивільні об'єкти, але чи готові вони вмирати самі? У мене є тверде переконання, що ті люди, які багато років успішно розкрадали російський військовий бюджет, ставали мультимільйонерами, забезпечуючи безбідне майбутнє собі, своїм дітям і навіть онукам, явно не планують вмирати за Путіна і не готові принести себе в жертву у відчайдушній спробі диктатора змінити хід програної війни.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти