Безвольна Росія потрібна не Заходу, а Путіну

26 травня 2022, 11:16
У разі розвалу Росії Захід отримає величезну кількість проблем, що обіцяє гуманітарну катастрофу не тільки самій Росії, але і всьому світу.
Путін, Єдина Росія
Путіну потрібна злиденна безграмотна безвольна Росія - такою легше керувати / Reuters

Вражаюче, як велика кількість росіян, які вірять в те, що Росія — найбагатша країна в світі і що всі інші країни тільки й мріють про те, як захопити її багатства. А ще краще - розвалити і залишити в злиднях. Прямо з ранку прокидаються європейці і американці, дивляться на карту і починають будувати підступи. Заздрять нашим просторам і бояться нашої могутності.

Давайте по всіх пунктах пройдемося.

1. Багата і приваблива для загарбників Росія. Насправді ж Росія - тільки потенційно багата країна. Точно так само, як кожен новонароджений - потенційний геній. Не більше. Насправді Росія досить бідна країна третього світу з погано розвиненою економікою і примітивною інфраструктурою. Дві третини Росії - вічна мерзлота. Величезні простори, непридатні для життя. Комарині болота, радіоактивні викиди і звалища, звалища, звалища.

відео дня

За кількістю орних земель Росія приблизно дорівнює Казахстану. Їх майже в два рази менше, ніж у США. Але навіть з тих орних земель, які є, використовується менше 70%. Решта закинута. Величезна Росія експортує щорічно продовольства на $20 млрд. Крихітна Голландія – на $90 млрд. У всій Росії аеропортів залишилося менше, ніж в одній Алясці. Автомобільна мережа розвинена слабо. Жодного кілометра швидкісних залізниць.

Потенційному загарбнику доведеться вкладати трильйони доларів в економіку. Будувати дороги, аеропорти, склади і термінали. Витягувати сільське господарство. Займатися освітою і медициною. І найголовніше питання - навіщо? Щоб отримати на халяву Російські нафту, газ, ліс і метали? Підступний Захід і так все це отримує. І практично безкоштовно - всі гроші швидко повертаються назад.

Американцям набагато вигідніше було б захопити Канаду і Мексику. Все поруч. Але вони чомусь цього не роблять. Не захоплюють Норвегію з її багатющими газовими запасами. Дурні, звичайно. Хоча б Катар захопили за годину одним парашутно-десантним полком. Там же все вже готово. Немає ні сильної армії, ні ядерної зброї. Навіть Сумської тероборони немає.

2. Всі мріють про злиденну Росію. А навіщо? Це Путіну потрібна злиденна безграмотна безвольна Росія. У нормальній країні хто піде воювати за пральну машину? В розумній країні хто повірить бездарній пропаганді? У сильній країні хто буде терпіти таку нікчемність при владі?

Ви з яким сусідом віддасте перевагу жити по сусідству? З розумним і забезпеченим інтелігентом або з жебраком-гопником? Ви з якою компанією віддасте перевагу мати спільний бізнес - з успішною і процвітаючою? Або з озлобленим банкрутом на межі дефолту?

Злиденна Росія не потрібна світу. Це біженці, проституція, наркотики, злодійство технологій, шпигунство, непередбачуваність, гуманітарна криза. Замість взаємовигідної торгівлі потрібно посилати миротворців і рятувати від голоду десятки мільйонів людей.

3. Підступний Захід мріє про розвал Росії? А навіщо? У цьому випадку Захід отримає величезну кількість проблем-перш за все з ядерною, хімічною і бактеріологічною зброєю, які легко можуть потрапити в руки терористам. І тоді мало нікому не здасться. Та просто розграбування одного складу з переносними зенітними ракетними комплексами може паралізувати весь повітряний рух на цілому континенті. І знову страшна гуманітарна катастрофа і десятки мільйонів біженців.

читайте такожПастка для України: чому Кремль став наполягати на припиненні вогнюРосія - небезпечний конкурент? А в якій, дозвольте запитати, царині? У військовій? Пригадується російські пропагандисти обіцяли дійти за три дні до Ла-Маншу, а в результаті не змогли за три місяці дійти до Харкова. Ви розумієте, що зараз в Україні воює практично вся боєздатна армія Росії? Яка вже втратила більшість всіх своїх кращих льотчиків і танкістів. Майже весь свій десант та іншу "еліту". А зараз генерали цієї другої армії світу думають не про те, як вони будуть завойовувати Варшаву, Гельсінкі і Берлін. А про те, чим би їм взяти Бахмут, Світлодарськ і Лисичанськ.

В економічній? З 1,5% світового ВВП? Порівняйте це з колосальною економічною міццю Китаю і ви зрозумієте, що таке справжня конкуренція.

У науковій? У культурній? Це навіть не смішно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти