Битва триває: як Гарріс і Трамп провели День праці?

4 вересня 2024, 06:10оновлено 9 вересня, 15:14
312
Гарріс активно критикувала Трампа і його політику, яка, на її думку, шкодила робітникам.
Битва триває: як Гарріс і Трамп провели День праці?
Трамп та Гарріс / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Вчора у США було одне з ключових свят - День праці. Його святкують у перший понеділок вересня вже 130 років. Обидва кандидати позиціонують себе як захисників американського "робітничого класу". Але вчора був день Гарріс, яка провела день у Мічігані і Пенсильванії (так званих штатах "блакитної стіни", до яких належить ще і Вісконсін).

Вибір Мічигану, Пенсильванії та Вісконсину для кампанійних виступів є стратегічним, адже ці штати були вирішальними на попередніх виборах. Гарріс підкреслює свою готовність продовжувати політику Байдена, орієнтовану на підтримку робітників та середнього класу, що включає активну участь у профспілкових рухах та підтримку законодавства, спрямованого на захист прав працівників.

відео дня

Гарріс активно критикувала Трампа і його політику, яка, на її думку, шкодила робітникам. Вона згадала його дії, спрямовані на блокування підвищення мінімальної заробітної плати та скасування пільг для працівників. "Трамп блокував підвищення мінімальної зарплати та призначав антипрофспілкових посадовців (у федеральну комісію з праці, - ред.)". Гарріс використала відсутність публічних заходів з боку Трампа на День праці, щоб підкреслити його "ворожість до робітників" та "антипрофспілковий екстремізм".

Гарріс також виступила за збереження американської власності на важливі підприємства. Вона підкреслила важливість того, щоб компанія U.S. Steel залишалася у власності США, що стало відгуком на слова президента Джо Байдена, який раніше висловив побоювання щодо можливої покупки компанії японською корпорацією Nippon Steel. "U.S. Steel повинна залишатися американською і під американським контролем".

Джо Байден виступив на мітингах разом із Гарріс, назвавши її "історичною про-профсоюзною президенткою". Він також нагадав, що його адміністрація забезпечила стабілізацію пенсійних планів для понад мільйона працівників і включила вимоги до робітників у федеральні інфраструктурні проєкти, що стало значним кроком у підтримці середнього класу та профспілок.

Натомість, кампанія Гарріс вже отримала підтримку від профспілок, зокрема від United Steelworkers. Профспілки відіграли важливу роль у виборах 2020 року та, ймовірно, будуть вирішальними у 2024 році. Гарріс прагне повторити успіх Байдена, який підкреслював свою про-профсоюзну позицію, і заручитися підтримкою цих груп на майбутніх виборах.

Хто такий Юрій Богданов

Юрій Богданов - блогер, аналітик, спеціаліст зі стратегічних комунікацій у сфері бізнесу, державного управління та політики. Колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У 2010 закінчив Київський національний економічний університет.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти