Близький Схід - "Титанік" потонув, будуємо ковчег

16 жовтня 2023, 08:54
З Хамас, як і з Ісламським Джихадом та іншими такими ж, домовитися не можна.
ООН, Ізраїль
Вироблені колись механізми ООН та інше не працюють / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com, скріншот

Фахівці знають все. Наприклад, вони знають, як працюють пилосос і пральна машина. Але споживачам ці знання важливі тільки в тій мірі, в якій вони допомагають зробити новий пилосос або полагодити пральну машину.

Фахівці з Близького Сходу знають якщо не все, то багато. Вони знають історію нинішнього конфлікту і сотень попередніх, вони знають мови і діалекти, вони знають, де і коли були упущені можливості. Але їхні знання не запобігли ні цій війні, ні десяткам попередніх.

"Титанік" потонув. Може, спробувати побудувати ковчег? Просто на здоровому глузді.

відео дня

По-перше, треба визнати реальність. А саме:

- вироблені колись механізми, всякі резолюції ООН та інше не працюють і не адекватні сучасній ситуації. Отже, їх треба забути і почати з чистого аркуша;

- високі принципи цінності людського життя поваги до кожного і так далі не можуть бути реалізовані, коли одна зі сторін конфлікту (зокрема, Хамас) їх не визнає;

- з Хамас, як і з Ісламським Джихадом та іншими такими ж, домовитися не можна - досі не вийшло, то які підстави вважати, що тепер це вдасться? Значить, їх потрібно знищити. Або вони знищать світову цивілізацію;

- Газа в її нинішньому вигляді нежиттєздатна;

- Європі не вдалося купірувати прихильників екстремістів у своїх країнах. Європейськими свободами і можливостями вони користуються для руйнування європейської цивілізації.

По-друге, оскільки ні в кого немає рецепта забезпечення на території Близького Сходу вічного миру, треба робити дії, які максимально відсунуть наступну атаку, щоб вона була не через місяць, а скажімо, через десять років. А за ці умовні десять років, може, вдасться що-небудь придумати.

По-третє, треба прийняти як даність, що Ізраїль проведе масштабну операцію в Газі і що, як це не сумно і як би Ізраїль не намагався цьому запобігти, будуть жертви серед мирного населення. І не треба хапати Ізраїль за руки – неминучість жертв не повинна його зупиняти. Єдине, чого можна вимагати – це заходів щодо мінімізації втрат серед мирних жителів. Втім, Ізраїль це і так робить.

По-четверте, треба прийняти радикальні рішення по сектору газу. Наприклад, ті гроші, які виділяються зараз газі, і які майже повністю потрапляють в руки терористів, направити на будівництво нового міста там, де вдасться домовитися з владою якої-небудь країни і переселити туди бажаючих жителів Гази. Зрозуміло, що ця пропозиція – просто для початку дискусії. Але питання: "Що робити з Газою?"- один з центральних.

По-п'яте, треба змінити політику Європи по відношенню до біженців. Їм - в тому числі, і російським, до яких належу і я - має бути зрозуміло, що вони живуть тут з милості, що ніяких прав, крім самих базових, у них тут немає. А в законодавстві має бути закріплено, що біженці не мають права брати участь у внутрішньополітичній боротьбі країни перебування, що будь-яка політична активність може здійснюватися тільки з дозволу влади, які мають повне право забороняти те, що вважають не відповідним своїм національним інтересам, що будь-яка соціальна підтримка, як і самі види на проживання можуть бути анульовані в разі порушення законів країни і приписи влади. Імплементація цих законів ніяк не ущемить законослухняних людей, але знизить активність групи підтримки екстремістів.

Це так, найнеобхідніше.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти