Блокуванням портів Росія наривається на новий пакет санкцій

11 лютого 2022, 09:29
Дії Росії вже дозволяють вводити новий пакет санкцій прямо зараз, оскільки безпосередньо зачіпають інтереси США і Європи. Особливо останньої.
навчання
РФ збирається перекрити вихід з Азовського моря / REUTERS

Олексій Резніков закликав світ обмежити захід в порти для російських кораблів у відповідь на блокаду України. Я вважаю, що тут треба бити жорсткіше.

МЗС України має запропонувати скликати Радбез ООН з вимогою розглянути цю ситуацію як загрозу глобальній продовольчій безпеці. Блокування українських портів призведе до того, що мільйони тонн українського зерна можуть не потрапити на ринки країн Магрибу (північ Африки, - ред), Близького Сходу і затоки. Ці країни критично залежать від поставок нашого продовольства. Це створює загрозу не тільки підвищення цін на продовольство, а й соціальної дестабілізації в цих державах.

читайте такожМосква перекрила Чорне та Азовське моря під виглядом навчань: Київ жорстко відповівНагадаю, що Арабська весна почалася через стрибок цін на продовольство.

відео дня

Арабська весна

Арабська весна - хвиля протестів і повстань, що проходила в арабському світі на початку 2011 року. Перші передумови були відзначені ще восени 2010 р. Відбулися революції в Тунісі, в Єгипті і в Ємені; громадянські війни в Лівії (призвела до зміни влади) і в Сирії (триває); громадянське повстання в Бахрейні; масові протести в Алжирі, в Іраку, в Йорданії, в Марокко і в Омані; і менш значні протести в Кувейті, Лівані, Мавританії, Саудівській Аравії, Судані, Джибуті і Західній Сахарі. Зіткнення на кордоні Ізраїлю в травні 2011 року також були натхненні місцевою арабською весною.

Таким чином, дії Росії безпосередньо б'ють по Європейському союзу, оскільки створюють передумови для нової арабської весни в Магрибі і Близькому Сході, потенційно новій мігрантській кризі, яка може боляче вдарити по ЄС, а також стрибку цін на продовольство в усьому світі з усіма витікаючими наслідками. Тому дії Росії на Чорному морі зачіпають інтереси абсолютної більшості країн світу і наших безпосередніх партнерів в Європі. Україна також повинна висувати позов до відповідних міжнародних інстанцій, щоб зобов'язати Росію компенсувати всі втрати, пов'язані з діями її ВМФ.

Крім того, такі дії Росії вже дозволяють вводити новий пакет санкцій прямо зараз, оскільки безпосередньо зачіпають інтереси США і Європи. Особливо останньої.

Коротше кажучи, Росія зараз дає прекрасний привід для того, щоб асиметрично вдарити по ній же.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти