Бої в Авдіївці: що відбувається на фронті

3 грудня 2023, 08:10
717
Здавалося "наступом на 24 години, ну, максимум 48 годин", вже вилилося в двомісячну бійню.
Авдіївка, ВСУ
Авдіївка / Колаж: Главред, фото: facebook.com/zhebrivskyi, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Авдіївка. Коротко.

Російські окупаційні війська зберігають досить високу інтенсивність штурмових дій, за кількома напрямками, застосовуючи переважно піхотну компоненту.

Помітних успіхів у просуванні вони не мають, а в районі Степового змушені були залишити ряд позицій. По висотах у них тим більше немає успіху заняття нових точок і велика частина панівних навколо Авдіївки під контролем СОУ.

відео дня

Це все вказує на те, що до спілкування Путіна зі ЗМІ і народомасою, а так само під Новий рік і його зверненням до споживачів інформаційного фаст-фуду, оточити Авдіївку, тим силами, що задіяні, не вдасться.

У зв'язку з цим, для прискорення процесу, в районі Авдіївки найближчим часом будуть задіяні нові ресурси, а саме, підрозділи 18-ї МСД 11 АК і 74-ї ОМСБр 41-ї ОВА. Причому підрозділи останньої діятимуть, швидше за все, з півдня, через Водяне, де вже оперує 55-та ОМСБР цієї ж 41-ї ОВА. У свою чергу, підрозділи 18-ї МСД можуть бути сконцентровані на півночі.

Крім цих двох жирних туш, будуть застосовані і інші, більш дрібні тушки, батальйонного/полкового рівнів.

У цьому контексті виникає питання... А якщо до Нового року їм не вдасться окупувати Авдіївку, і я все ж відчуваю впевненість, що таки не вдасться, звідки і який ресурс вони будуть використовувати після НГ, щоб хоча б до виборів, але закрити це болюче для Путіна питання?

Адже те, що здавалося "наступом на 24 години, ну, максимум 48 годин", вже вилилося в двомісячну бійню.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти