Больовий поріг Росії: коли Кремль зупинить війну

20 березня 2022, 14:37оновлено 30 березня 2022, 16:56
Не варто тішити себе ілюзіями, що війна скоро закінчиться. Війна має стати буденністю, і кожен українець має знайти свою нішу і стати корисним для держави.
Росія через втрати вже здригнулася від цієї війни
Росія втратила вже третину дієздатної авіації, близько половини своєї бронетехніки, а також близько 30% свого особового складу / Макс Левин

24-ий день війни позаду. Важко написати щось нове. Адже війна перейшла у статичну площину, стала позиційною. Менше відео, менше російських полонених, менше вбитих російських ворогів. Ворог став уникати контактних боїв, він ховається в лісах, окопується і виливає свою злість на цивільних беззахисних людей.

Українцям треба готуватися жити в умовах війни, щоб кожен займався своєю справою, а також знаходив можливість для роботи на перемогу. Головне – не потрапити у пастку ілюзій, що війна скоро закінчиться, що ми переможемо за тиждень, що Росія зупиниться.

Так, ми виграємо цю війну, але ніхто не скаже, коли це станеться. Точного дедлайну не буде, і це треба усвідомити. Війна має стати буденністю, де кожен має знайти свою нішу і стати корисним для держави.

відео дня

читайте такожZaporebrik – територія новітніх варварів: чого Росія хоче від України

Кожен день нашого спротиву коштує для Росії десятьох днів. Повільно, але впевнено Росія відчуває міжнародну ізоляцію та санкції. Але цей процес тривалий, і він не дасть швидкого ефекту. Приємно спостерігати за цукровими боями в Росії, ростом цін, безробіттям і тим, як росіяни стають прокаженими по всьому світу.

Активізація Китаю в переговорах тішить, тому що лише Пекін може натиснути на божевільного фюрера з Кремля. А Китаю є що втрачати – це ризик продовольчої та енергетичної кризи, а також падіння росту ВВП.

Наш уряд ухвалив дуже адекватні протекціоністські рішення щодо підтримки бізнесу, лібералізації митниці, субсидій, підтримки аграрного сектору тощо. Якщо наша економіка не запрацює, виникає більший ризик, що ми програємо цю війну через економічне виснаження і розвал тилу. Тому всі мають почати працювати, ходити на роботу, створювати бізнеси і по можливості не їхати за кордон. Особливо люди із західної України, які без потреби їдуть потусуватися в західні країни. Вони не розуміють, що просто заповнюють квоти тих людей, які дійсно постраждали і гостро потребують допомоги в ЄС.

читайте такожУкраїнці можуть погнати Путіна до Уралу: чому війна скоро закінчиться

Нинішні політичні чвари через зраду на переговорах передчасні. Так, тривають консультації, але до фінального переговорного документу ще дуже далеко. Або ми підемо на якийсь розумний компроміс, або будемо вести тотальну війну 5-10 років. Буде щось, як АТО, тільки вже не на Донбасі, а по всій Україні. Поки українська переговорна позиція слабка, нам вигідно ще довше проводити консультації з Росією. Тому зради немає, а якщо буде, в чому я сумніваюся, тоді й будемо реагувати.

Ворог зазнає дуже великих втрат, і це все стає публічним. Росія через втрати вже здригнулася від цієї війни – і не лише економічно, але й гуманітарно. Не вірте російській соціології, адже цифри про схвалення дій Путіна є накрученими. Чим швидше ЗСУ наблизяться до 30 тисяч вбитих росіян – тим швидше Росія зупиниться. Це її психологічний больовий поріг, який ми маємо наближати.

читайте такожЧому Путін поспішає вийти з війни

Росія втратила вже третину дієздатної авіації, близько половини своєї бронетехніки, яка була на ходу, а також близько 30% свого особового складу (вбиті, поранені, хворі, полонені).

Тож мусимо вистояти і витерпіти. У нашу армію вже прийшло нове озброєння від НАТО. Тому найближчі дні буде нова динаміка, а це – нові некрологи про російських фашистів.

Анатолій Октисюк, політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти