"Болючі заходи": навіщо Путін хоче затягнути війну

17 травня 2022, 09:18
Якщо США і Захід будуть і надалі зволікати з наданням нам військової допомоги в необхідних обсягах, через 3-4 місяці створиться патова ситуація
Володимир Путін
Володимир Путін хоче змусити Україну піти на переговори, виснаживши українське суспільство / Reuters

Якщо війна триватиме більше 3-4 місяців, уряду України доведеться вживати "болючих заходів" - скорочувати бюджетні витрати, в тому числі зарплати, пенсії та соціальні виплати, а також підвищувати податки.

Марченко заявив, що уряду досі вдавалося виконувати весь пакет соціальних гарантій бюджету при тому, що щомісячний дефіцит фінансів становить приблизно 5 млрд доларів і великим тягарем є зарплати військовим.

Уряд займався випуском і продажем військових облігацій, зовнішніми запозиченнями, додруковуванням грошової маси.

відео дня

Однак всі ці методи до осені можуть вичерпатися.

"Якщо війна триватиме більше, ніж ще три-чотири місяці, будуть потрібні болючі заходи, в тому числі різке підвищення податків і різке скорочення витрат", - сказав Марченко.

Так, це гірка правда.

Але це також підготовка громадської думки до "болючих компромісів" в переговорах з рашею.

Територію Луганської області Україна на сьогодні контролює на 10% (Глава ЛВА - Гайдай). По Донецькій області ситуація не набагато краща. Там залишилися два форпости - Слов'янськ і Краматорськ. Рашисти готові стерти їх з лиця землі, як і Маріуполь. Модель відпрацьована. Ресурсів і ракет вистачить. "Гарматного м'яса" теж.

Якщо США і Захід в цілому будуть і далі зволікати з наданням нам військової допомоги в необхідних обсягах не тільки для оборони, а й успішного контрнаступу, через 3-4 місяці такими темпами створиться патова ситуація.

Поки ЄС зволікає і "петляє" з введенням ембарго на постачання ра**истської нафти і газу (чергове перенесення розгляду питання на кінець травня), Росія продовжує залишатися в плюсі.

читайте такожБоротьба за владу в Кремлі: чому війна в Україні може стати кривавішоюЇї щоденні витрати на війну в Україні оцінюються західними експертами в обсязі 900 млн доларів. А тільки від продажу нафти і газу в ЄС (але ж є ще Китай, Індія та інші країни) - понад 1 млрд євро.

Українська економіка планомірно накривається "мідним тазом". ООН прогнозує, що 9 з 10 українців при затягуванні війни навіть на наступний рік можуть опинитися за межею бідності.

А у Раші резерви є протягнути не один рік.

Тож їх мета - завдати максимальної шкоди економіці, знищити залишки промислового потенціалу (основна частина якраз на Донбасі. Один приклад: Маріуполь - 50% сталі і чавуну на експорт), заблокувати експорт зернових - перший пункт експорту і доходів, зірвати посівну, створити енергетичну кризу (вже), порушити логістику.

Через 3-4 місяці такими темпами наша залежність від фінансової допомоги Заходу буде колосальною.

Без перекредитування ми і до початку повномасштабної війни балансували на межі банкрутства і продовжували втрачати не тільки економічний, а й політичний суверенітет. Почитайте будь-який меморандум з МВФ за останні кілька років.

І ось коли ми опинимося повністю залежні і від фінансової, і від військової допомоги Заходу, за " закритими дверима "нам почнуть всякі макрони і шольці говорити про "хворобливі компроміси".

На той час "патріотичний угар" (в хорошому сенсі слова) в українському суспільстві серйозно зменшиться. Саме для цього ра**исти планомірно і щодня обстрілюють Одесу , Миколаїв, іноді "прилітає" і до Києва. І в інші регіони теж.

Мета-вимотати українське суспільство. Паралельно робиться ставка на внутрішню дестабілізацію. Все активніше будуть розігрувати карту Маріуполя, Чонгара, Херсона ("злили", "прое...али " - ох і відгукнеться ще ця фраза Арестовичу), повилазять по повній криголами, кулевлоби, ляшки з вилами.

І ось тоді, на краю економічного колапсу, у Зеленського буде "вилка": сідати за стіл переговорів з Кремлем, або бути гранично відвертим із суспільством і запитати: "А ви готові опинитися за межею бідності, щоб вести війну до переможного кінця?".

Як ви думаєте, багато таких виявиться? А ви самі готові?

Так що потрібно терміново намагатися "дотиснути" ЄС з ембарго. Без цього через три-чотири місяці буде дуже складно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти