Більше Javelin, ніж в України, тепер тільки у США: як ЗСУ посунули другу армію світу

22 квітня 2022, 11:07оновлено 22 квітня 2022, 14:02
Інтеграція з США і НАТО в цілому через військові технології – це найбільший стрибок на захід за 30 років.
Зеленський
Зеленському вдалося пробити стіну на Заході / Офіс президента

На наших очах відбулася революція. Тільки ще не всі її усвідомили.

Зеленський фактично реалізував військовий союз України і НАТО. Перед самим загостренням ми стали другим за чисельністю Користувачем Javelin. Крім цього, Україна має другу після США кількість антибатарейних радарів ANTPQ.

Вчора Байден оголосив новий пакет допомоги Україні. У ньому 72 гаубиці калібру 155 мм і тягачі до них. До цього ми вже отримали 18 гаубиць. Тобто, сумарно - 90 знарядь. Про готовність надати важку артилерію заявили вже кілька країн. Цей шлюз відкрився.

відео дня

Особливість таких новин у тому, що вони оголошуються постфактум, з невеликою затримкою після політичного рішення. Можна припустити, що найближчим часом ми отримаємо САУ західних зразків і РСЗВ з різних країн. Така логіка відпрацьована на ПТРК і ПЗРК – спочатку дають американці, потім інші підхоплюють. У нас вже є летальна зброя З США, Британії, Туреччини, Швеції, Італії, Франції, Чехії, Польщі та інших країн. Рівень західних озброєнь, на які ми переходимо, якісно зріс. Це абсолютно логічно. Запаси радянської зброї виснажуються, і Україна освоює Західні калібри.

Але ж цей перехід можна було запустити вже давно. Замість гасел у Конституції. При сивочолому Петьмані були втрачені 5 арсеналів, де зберігалися дефіцитні боєприпаси. Жоден арсенал не побудований. Не побудований жоден завод з виробництва снарядів. Точно також нічого не було зроблено для оновлення артилерії.

Стовбури знарядь зношуються, а ми практично не виробляли потрібних калібрів. Зношені знаряддя-неточна стрільба-велика витрата снарядів. Замкнуте коло. При інтенсивній війні можливості наших ЗСУ швидко тануть. І дуже важливо, що вдалося пробити стіну на Заході.

Умови для цього створили успішні дії і стійкість нашої армії. Армія виграла час. Величезну публічну і дипломатичну роботу провів особисто Зеленський. Він не боявся ставити західників у незручне становище, показав лідерство. Вчора з'явилося багато інформації, як німці петляли і брехали задовго до відлупу Штайнмайеру. Просто наші рожеві поні не хочуть розуміти те, що більша частина процесу залишається за кадром. Відмовивши в прийомі, Зеленський зробив дуже правильно, він дотискає цю гниль, розводити нас красивими обіцянками більше не вийде. Україна більше не має часу на петляння західних політиків, оскільки кожен день приносить криваві жнива.

читайте такожСтрашне пророцтво для Росії збувається: коли тіло РФ розповзеться по швахТакож велика заслуга Рєзнікова, який постійно висить на телефоні з іншими міністрами оборони, зустрічається з ними, видно, що дуже щільний контакт. Коли нам передається зброя з однієї країни за дозволом іншої, а платить за це третя-це якраз робота Міністра оборони, який вигризає необхідне і склеює ці схеми.

Великий внесок внесли Шмигаль (він багато комунікує на своєму рівні з главами урядів) і Єрмак (веде непублічну роботу, перш за все щодо санкцій). Відпрацював Кулеба і низка послів, та ж Маркарова. Зараз якраз видно, де у нас сильні посли, а де – порожнє місце. До речі, я б 80% послів взагалі звільнив, тому що вони не виконують свої функції через лінь або профнепридатність.

Інтеграція з США і НАТО в цілому через військові технології – це найбільший стрибок на захід за 30 років. Головне - це дуже конкретний і вимірний процес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти