Найбільше постраждає Китай

29 вересня 2022, 19:01
Вибух газопроводу "Північний потік" показав всьому світу фундаментальну вразливість Росії.
Північний потік-2
Вибух газопроводу "Північний потік" показав всьому світу фундаментальну вразливість Росії, вважає Небоженко / Reuters

Якщо диверсію на газопроводі "Північний потік" зробили російські чекісти, в рамках газового шантажу Путіна Європи, то вони поставили хрест на "Газпромі" і ведуть його повз Росію до розділу і міжнародної приватизації.

Якщо цю диверсію вчинила не Росія, то Путін ще раз переконається, що його знаменита розвідка, після катастрофічної помилки в оцінки здатності України чинити опір російській агресії, не здатна захистити ні його особисто, ні нацбезпеку Росії.

Вибух газопроводу "Північний потік" показав всьому світу фундаментальну вразливість Росії, в разі спроби застосування тактичної ядерної зброї в російсько-українській війні.

відео дня

Іншою причиною, що штовхнула російських військових на цю диверсію в Балтійському морі може бути те, що генералітет бере участь в шаленому конфлікті "яструбів"-прихильників війни і "голубів"-противників війни. Вони бояться, що Путін втомиться від цієї війни і зробить "переодягання в стрибку"- адже він любить дивувати Росію. Тому вони підіграють тим, хто хоче не просто продовження війни в Україні всіма можливими засобами, аж до ядерного удару, а й прагнуть розширити цю війну до світового рівня.

У будь-якому випадку, після цієї диверсії з "Північним потоком" стало зрозумілим, що Путін самовільно не контролює ситуацію і перестає бути одноосібним центром ухвалення рішень, а стає заручником боротьби різних політичних груп навколо нього. Наслідки підриву "Північного потоку" руйнують його стратегію шантажу і підвищення ставок в конфлікті із Заходом.

Більше того, ця унікальна диверсія призведе до початку глобальної інфраструктурної війни, в якій винною і крайньою виявиться Росія, а найбільше постраждає Китай, критично залежний від безпеки міжнародних морських шляхів. Нехай тепер Пекін ворожить - Росія йому ворог або друг. Так вибухи в Балтійському морі відбилися на всьому світі.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти