Великий наступ Росії

2 лютого 2023, 19:20
Зараз середньомісячна компенсація втрат у росіян вийшла на рівень 50 тисяч. При цьому можливості щодо мобілізації не перевищують 100 тисяч.
ВСУ, війна, українські військові
ЗСУ можуть порушити плани окупантів, переконаний Коваленко / 28-ма ОМБр імені лицарів Зимового походу

Останнім часом чую різні припущення про те, що Росія накопичила зараз гігантський ресурс сил, для рішучого наступу. При цьому називаються абсолютно різні числа. Хтось стверджує про ударний потенціал в 200 тис., хтось говорить про 500 тис., є навіть версії про мільйони...

Нагадаю, що станом на 24 лютого 2022 року у вторгненні в Україну брали участь орієнтовно 180 тис. військовослужбовців ЗС рф. Цю масу Росія громіздко і абсолютно не приховано переміщувала до кордонів з Україною з жовтня 2021 року, розгорнувши стартове перекидання ще взимку 2021.

Виникає цілком доречне питання. Чи можливо розмістити біля кордонів з Україною абсолютно непомітно 200 тисяч, 500 тисяч або мільйон сил і відповідних засобів? Ні.

відео дня

Крім того, мобілізаційний потенціал Росії не здатний накопичити таку чисельність особового складу в гранично стислі терміни.

Зараз середньомісячна компенсація втрат у росіян вийшла на рівень 50 тисяч. При цьому можливості щодо мобілізації не перевищують 100 тис. на місяць. Тобто, щоб накопичити потенційний ресурс у 200 тисяч, необхідний період у 4 місяці, 500 тис. - 10 місяців. І це в ідеалі.

Своєю чергою, нинішній показник мобілізації щодо рф набагато, на-а-багато нижчий за планку у 100 тисяч, а найвищі показники були в жовтні 2022. Тобто, мобілізація триває, але не настільки активно і інтенсивно, щоб перевищувати потребу 50 тис. на місяць.

Зрозуміло, Росія зараз готується до наступальних дій. Вона завжди до них готується. Тим більше, що їхнє фанатичне бажання просуватися на Вугледар, вийти з кайданів в районі Кремінної, натякають на широке охоплення на Донбаському плацдармі.

Цей план бачиться дещо шизофренічним, адже, не маючи достатньої кількості техніки, артилерії, забезпечення підрозділів БК та підтримки артилерії, вчиняти такий наступ - самогубство. Але шизофреніки на те і шизофреніки, щоб не дружити зі здоровим глуздом.

І саме ця активність і стане тим найбільшим наступом Росії. Який, своєю чергою, не має того ресурсу, про який багато хто говорить, але має всі шанси захлинутися в зачатку. Особливо, якщо на низці локацій ініціативу перехоплять ЗСУ і кардинально порушать плани російських окупантів.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти