Чи буде цього року український контрнаступ?

24 лютого 2024, 19:41
Це буде важкий рік, в якому нам треба буде витримати оборону і потім вже планувати на 2025 рік контрнаступальні дії.
Чи буде цього року український контрнаступ?
Коли Україна зможе наступати / Колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, 17-а окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пістушка

Думаю, що нашого контрнаступу в 2024 році не буде. Росіяни зібрали велику кількість військових, намагатимуться мобілізувати додаткові сили, тому навіть з далекобійними ракетами навряд чи можна буде провести контрнаступальну кампанію. Військово-політичне керівництво вже оголосило концепцію на 2024 рік і про наступальні дії ніхто нічого не каже. Це буде важкий рік, в якому нам треба буде витримати оборону і потім вже планувати на 2025 рік контрнаступальні дії.

Але можливий локальній контрнаступ ЗСУ на лівому березі Дніпра в Херсонській області – в районі таких населених пунктів, як Кринки, Козачі Лагері… Цілком можливо, що ми спробуємо вийти до північного адмінкордону з Кримом, зруйнуємо Кримський міст і будемо тримати під вогневим контролем залізничний шлях Волноваха-Мелітополь-Джанкой, щоб залишити без забезпечення херсонське та кримське угруповання росіян. Судячи з того, що ми робимо на морі, можливо, це і є один із наших наступальних планів на 2024 рік.

відео дня

На східному фронті у противника набагато більше сил і засобів, тому наступати там цього року нереально. Це все одно, що битися лобом в стіну. Хіба що треба буде зробити якийсь дуже вдалий і хитрий маневр. Утім, такий маневр оптимальніше зробити навколо Криму.

Наступного, 2025 року, дай Боже, у нас буде 2-3 ескадрильї винищувачів F-16 та далекобійні ракети. Тоді з'явиться можливість руйнувати військову інфраструктуру в тилу росіян.

Олексій Гетьман, спеціально для Главреда

Хто такий Олексій Гетьман?

Олексій Гетьман - український військовий експерт, майор ЗСУ. Ветеран російсько-української війни.

Як військовий експерт коментує події війни Росії проти України на радіо, телебаченні та Інтернет-ресурсах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти