Бункерний Бонапартик знову затіває наступ, але їм він себе і занапастить

11 квітня 2022, 17:37
Путін вимагає перемоги будь-якою ціною. Але в умовах, коли весь світ знає про наступ, що готується, він ризикує перетворитися на нове закидання тілами.
війна в Україні, російська техніка Техніка окупантів
Росія готує новий наступ в Україні, але путінська банда буде розбита / Reuters

Позаду сорок шість днів війни. Світ завмер в очікуванні російського наступу на Донбасі. На загальну думку, ще два-три дні і воно почнеться. Аналітики з Пентагону кажуть, що воно розвиватиметься у напрямку від Ізюма на Дніпро. Колони танків вже йдуть на ті місця, звідки вони почнуть свою атаку. Інтернет завалений знімками цих колон.

Я не знаю, як треба це робити правильно. Але щось підказує мені, що такого роду наступи готуються таємно і повинні бути для противника сюрпризом.

У всякому разі операцію "Цитадель" німецьке командування тримало в секреті. І на загальну думку, великою заслугою радянської(англійської?) розвідки стало те, що ці плани стали відомі Сталіну. Власне, саме ця інформація і поклала початок контргрі, що увійшла в історію під назвою "Курська Дуга".

відео дня

А тут якась дивна штука виходить: всі знають коли, всі знають звідки і куди, аж до того, що відомо кількість танків та іншої техніки, які частини, якої чисельності, під чиїм командуванням збираються почати наступ...

Може я не в курсі і це нормально? Це мені нагадує старий радянський мультфільм "Пограбування по-італійськи": "Сьогодні Маріо йде грабувати банк! Маріо, нарешті, став чоловіком! Він перестав займатися дурницями! Він йде грабувати банк!",- схвально кричить вся вулиця, включаючи поліцейського...

Мені здається, я сплю і мені сниться якийсь чи то смішний, то чи жахливий сон. І у цьому сні все і відбувається. Вже місяць російські генерали отримують по соплях. Вже місяць вони несуть неймовірні втрати як у живій силі, так і в техніці. Я навіть вже не кажу про жахливі злодіяння, які вони зі звірячою жорстокістю творять на захоплених територіях України.

Більше того, їх противник, українська армія, з кожним днем стає все сильнішою. Наростає потік зброї від західних партнерів, від бажаючих йти на фронт немає відбою.

І паралельно з цим, усі спостерігачі в один голос кажуть, що російські генерали, нарешті, взялися за розум і тепер вже почнеться справжня війна. Війна за всіма правилами військової науки.

Ну то що? Ось це все і є ваша "війна всерйоз"? "Якщо ви до шпигуна Іванова, то він живе поверхом вище" - це і є російська військова наука? Ви нічого не переплутали?

Кажуть, тепер усією війною командуватиме якийсь генерал двірників. Він, же, керував операцією в Сирії, у нього величезний досвід, і тепер, мовляв, "жидобандерівці", тримайтеся!

А можна поцікавитися: це той самий генерал керував, коли американці в бою з 200 вагнерівцями за півгодини перетворили їх на купу м'яса? Або коли його надзвуковий винищувач збили турки? Це він з безпечної відстані бомбив Алеппо? Це він був викритий в застосуванні хімічної зброї? Або "такнельзяговорить" і "всенетакоднозначно"?

читайте такожКраїна-людожер, або Росія готує нову масову різанину в УкраїніЯкщо це той самий генерал, то тоді не страшно. Цей нітрохи не краще попередніх. І те, що всі деталі його наступу вже відомі всім бажаючим - це до болю знайомий почерк російського Генштабу і його овіяної славними перемогами армії...

Ні, ну ви серйозно чи збираєтеся наступати в таких умовах? Я не марю? А як же "ефект несподіванки"? А як же "використовувати замішання противника"? Або це все фантазії дилетантів? Справжні вояки наступають з відкритим забралом, за тиждень попередивши всіх звідки куди і коли вони будуть наступати? Це дуже цікаво. Думаю, це щось нове у військовій стратегії. Безумству хоробрих співаємо ми славу...

Якщо я правильно розумію, то російський наступ в цих умовах перетвориться знову в закидання противника тілами своїх солдатів. І тоді, що ж у цій тактиці нового? Що в ній від справжньої військової науки? Це все та ж дика жуковщина і "російські баби ще народжують" і нічого більше...

Ледве заново зібрали по засіках угруповання. Цілком очевидно всім, що її явно недостатньо для такого наступу. Але ок, в атаку йти треба, тому що це такий бзік у начальника. Він стукає ніжками і вимагає Перемоги будь-якою ціною. Усе зрозуміло. Але навіщо ж використовувати тактику, ніби у вас під рушницею мінімум три мільйони солдатів і їх жаліти зовсім ні до чого?

Ах, іншої тактики у вас немає? Що ви кажете! А начальника нах...р послати не пробували? А що він вам зробить? У вас же під командуванням вся армія! Якщо ви їй поясните, що у неї є два шляхи: або на Київ і загинути з імовірністю 50%, або на Москву і залишитися живими з ймовірністю 100%, то може бути вони повернуть багнети проти свого справжнього ворога?

Так, знаю, знаю... Утопія. Вам страшно про таке навіть подумати. Куди простіше знову відправити солдатів на забій. Та й х...р би з ним, що наступ провалиться. Зате до мене які претензії? Мені було наказано наступати - я і наступав. А те, що всіх солдатів поклав і нічого не домігся - так це ваш наказ був, Ваша Величносте, вам і відповідати... Ось і вся ваша "теперьвойнавсерьез"...

читайте такожРосію погубить її ж тупість: чому поки не варто чекати припинення війни в УкраїніЗнали б ті частини елітного спецназу, які ви поклали в першій хвилі свого наступу на самому початку цієї безглуздої війни, що, виявляється, тоді ви воювали не по-справжньоу, жартома... Цікаво, що б вони вам сказали? Ой, да ладно, що з вами розмовляти! У вас же замість голови горщик з г...вном, замість совісті - портрет Путіна в кабінеті, а поняття "честь російського офіцера" вам навіть незнайоме...

Австрійський канцлер відправляється до Москви, розмовляти з Путіним. Вперше з 24 лютого західний лідер буде з ним зустрічатися очно, не по телефону. І говорити вони можуть без перекладача, віч-на-віч. Преса пише, що він їде за погодженням з керівництвом ЄС і окремо - з Олафом Шольцем. До того ж, напередодні він побував у Києві у Зеленського.

Про що вони будуть говорити? Що Нехаммер скаже цьому, що заховався від страху в бункері, невдалому Бонапартіку? Можна тільки гадати!

Сподіваюся, що він зуміє йому пояснити очевидні речі: що наше діло - праве. Що путінська банда буде розбита, а перемога буде за нами.

Слава Україні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти