З росіянами можна не тільки воювати, а й перемагати їх

28 січня 2024, 06:41
На відміну від Грузії зразка 1993 року, ні Грузію 2008 року, ні Україну 2014 року залякати не вдалося.
Окупанти величезним штурмом пішли на Кринки
Росія продовжує воювати зі своїми сусідами / колаж: Главред, фото: 17 ОТКБ

У вересні 1993 року Росія перемогла Грузію, перемогла розгромно, сотні тисяч етнічних грузинів були змушені тікати з рідних місць, а тисячі були вбиті під час етнічної чистки. Здобути цю "велику" перемогу над Грузією у Москви вийшло тільки після того, як у липні того ж року шляхом шантажу і погроз, вони змусили грузинські війська вивести важку техніку і залишили Сухумі беззахисним. Усі спроби взяти Сухумі до цього закінчувалися масовими смертями російських десантників та іншими неприємностями для них.

Нагадаю, тоді Росія воювала з країною, якою правили путчисти, у якої не було ні державних інститутів, ні армії. І навіть у цих умовах Сухумі взяти вони не могли. Лише міф про непереможність російської армії укупі з погрозами Бориса Пастухова, який відверто сказав на переговорах грузинській делегації - у крові плаватимете, змусив тодішню владу Грузії відвести важку техніку в Поті. Що було далі добре відомо.

На відміну від Грузії зразка 1993 року, ні Грузію 2008 року, ні Україну 2014 року залякати не вдалося. І виявилося, що з росіянами можна не тільки воювати, а й перемагати їх. У тому, що Україна переможе, я не маю жодних сумнівів з першого дня війни. Переможе тому що ворогу не вдалося залякати її, але ціна цієї перемоги вже жахлива. Питання в ціні, а ціна це існування твоєї країни, тебе самого і майбутнього твоїх дітей та онуків. Українці платять цю ціну більш ніж сімсот днів.

відео дня

Хто такий Гела Васадзе?

Гела Васадзе народився 27 вересня 1968 року в місті Одеса. Закінчив Казанський Державний Університет, магістр соціально - політичних наук. Активний учасник "революції троянд" в АР Аджарія. У різний час працював у структурах неурядового та комерційного сектору, а також у системі виконавчої влади.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти