З росіянами можна не тільки воювати, а й перемагати їх

28 січня 2024, 06:41
815
На відміну від Грузії зразка 1993 року, ні Грузію 2008 року, ні Україну 2014 року залякати не вдалося.
Окупанти величезним штурмом пішли на Кринки
Росія продовжує воювати зі своїми сусідами / колаж: Главред, фото: 17 ОТКБ

У вересні 1993 року Росія перемогла Грузію, перемогла розгромно, сотні тисяч етнічних грузинів були змушені тікати з рідних місць, а тисячі були вбиті під час етнічної чистки. Здобути цю "велику" перемогу над Грузією у Москви вийшло тільки після того, як у липні того ж року шляхом шантажу і погроз, вони змусили грузинські війська вивести важку техніку і залишили Сухумі беззахисним. Усі спроби взяти Сухумі до цього закінчувалися масовими смертями російських десантників та іншими неприємностями для них.

Нагадаю, тоді Росія воювала з країною, якою правили путчисти, у якої не було ні державних інститутів, ні армії. І навіть у цих умовах Сухумі взяти вони не могли. Лише міф про непереможність російської армії укупі з погрозами Бориса Пастухова, який відверто сказав на переговорах грузинській делегації - у крові плаватимете, змусив тодішню владу Грузії відвести важку техніку в Поті. Що було далі добре відомо.

На відміну від Грузії зразка 1993 року, ні Грузію 2008 року, ні Україну 2014 року залякати не вдалося. І виявилося, що з росіянами можна не тільки воювати, а й перемагати їх. У тому, що Україна переможе, я не маю жодних сумнівів з першого дня війни. Переможе тому що ворогу не вдалося залякати її, але ціна цієї перемоги вже жахлива. Питання в ціні, а ціна це існування твоєї країни, тебе самого і майбутнього твоїх дітей та онуків. Українці платять цю ціну більш ніж сімсот днів.

відео дня

Хто такий Гела Васадзе?

Гела Васадзе народився 27 вересня 1968 року в місті Одеса. Закінчив Казанський Державний Університет, магістр соціально - політичних наук. Активний учасник "революції троянд" в АР Аджарія. У різний час працював у структурах неурядового та комерційного сектору, а також у системі виконавчої влади.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти