Це не вперше американці профукали юного московського агента

14 квітня 2023, 19:20
Понти перед друзями в ігровому чаті позначились на життях сотень тисяч і мільйонів людей, десятків держав...
Це не вперше американці профукали юного московського агента
Це не вперше американці профукали юного московського агента, каже Голобуцький / соцсети, president.gov.ua

Підозрюваного у витоку секретних матеріалів Пентагону 21-річного співробітника 102-го розвідувального підрозділу військово-повітряних сил Нацгвардії США у Массачусетсі Джека Тейшейру заарештували і доставлять до Вашингтона для пред'явлення обвинувачення.

Він ділився секретними файлами на популярній у геймерів платформі Discord зі своїми друзями по ігровому онлайн-чату Thug Shaker Central (20-30 членів, переважно юнаки та підлітки – любителі зброї, мемів і відеоігор).

Реально - як все крихко в цьому світі. Понти перед друзями в ігровому чаті позначились на життях сотень тисяч і мільйонів людей, десятків держав...

відео дня

З іншого боку, це не вперше американці профукали юного московського агента, залученого в найсекретніші розробки: в 1940-х вчасно не задавлений марксистський гурток в Гарварді, курований сином-НКВДистом емігрантів з Росії, забезпечив вербовку наймолодшого вченого лабораторії, що займалась розробкою американської ядерної зброї.

Теодор Холл з 19 років зливав дані з Лос-Аламоса, саме завдяки йому Москва отримала ядерну бомбу в 1949, а не "не раніше 1953", як прогнозувалось.

"У 1944 році мене сильно турбувала американська монополія на володіння атомною зброєю на випадок, якщо вибухне післявоєнна депресія", - писав Теодор Холл у газеті New York Times у 1997 році, за два роки до того, як помер від раку нирок. Тобто, Холла навіть не повісили - він "благополучно" помер аж в 1999, абсолютно впевнений, що "змінив на краще хід історії".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти