Чого домоглася Москва ядерним шантажем

24 червня 2023, 06:20
Рамштайнська коаліція і Кремль однаково добре знають, що в середині липня настане точка неповернення.

Путина
Климовський пояснив, чого домоглася Москва ядерним шантажем / фото: скріншот з відео

Час до середини липня, відведений Москві для виведення військ і видачі Путіна в Гаагу або його похорону, невблаганно скорочується. Саміт НАТО-Україна у Вільнюсі 11-12 липня – це контрольна точка відліку. Якщо Москва продовжить наполягати, тим більше загрожувати ядерною війною, то з середини липня з РФ будуть по наростальній відбуватися події типу десяти кар єгипетських, але не настільки екзотичні як в Біблії.

Біблійної екзотики з навалою жаб, мошок, клопів, собачих бліх і сарани точно не буде, всупереч жвавим заклинанням ра**истів про українських бойових комарів з таємничих біолабораторій. Потужний контрнаступ ЗСУ буде і ще щось буде, але навалу жаб, клопів і всіх інших Москві доведеться самій організувати, якщо їй цього так хочеться.

відео дня

Рамштайнська коаліція і Кремль однаково добре знають, що в середині липня настане точка неповернення. Якщо Кремль до цього часу не почне виведення військ з України та інші пов'язані дії, то Коаліція опиниться перед необхідністю застосувати до РФ якісь нові методи напоумлення. Якщо Коаліція, ядро якої складають країни НАТО, нічого такого не зробить, то це буде її великою політичною і моральною поразкою. Перш за все для США і особливо для демократичної партії, оскільки відсутність рішучих дій означатиме, що на світлофорі перед імперською експансією Москви продовжить горіти жовте, а не червоне світло.

У Вашингтоні це розуміють, але поки послідовно дають Москві шанс одуматися до середини липня. Для цього США і Коаліція використовують комбінацію з доброго слова і погрози застосувати пістолет. Це одна з причин, за якими США поки не поспішають передати Україні винищувачі, деякі типи ракет та іншу зброю. Сподіваються, що можливо РФ ще одумається і ця зброя Україні не знадобиться, тим більше у великій кількості.

Якщо дати її зараз, то потім буде непристойно і складно забрати, а робити це доведеться, так як особисто ЦРУ не довіряє деяким офіційним і неофіційним особам в Україні. Нічого дивного в цьому немає, оскільки робота ЦРУ – виключити потрапляння в лапи ворога секретних розробок і великих партій зброї. Якщо таке станеться, всупереч порадам ЦРУ, то відповідати буде не воно, а той, хто прийняв рішення в Білому домі.

Як результат Байден обіцяє літаки і ракети ATACMS до вересня, коли йому доведеться застосувати пістолет, якщо Москва не одумається. Таке рішення логічно і у військовому аспекті. По суті, Байден виходить з правила: ложка повинна з'явитися прямо до обіду, а не за день до нього, щоб з нею не трапилася якась неприємність. Попутно це і пряме послання Москві, якщо не одумається, то поганим місяцем для неї стане традиційно не тільки серпень, а й вересень. Це також одна з причин, за якими командування ЗСУ не поспішає вести війська у великий наступ...

У Москві чомусь все ще вірять, якщо зробити страшні очі і надувати щоки, то США і Коаліція не наважаться почати у Вільнюсі міняти на світлофорі жовтий колір на червоний. Для цього, як вважають в Кремлі, треба переконливо потрясти ядерним кийком і зробити пару акцій залякування до саміту. Тому на 7-8 липня було призначено завезення до Білорусі ядерної зброї і розпочато серіал погроз: РФ вийде з зернової угоди після 18 липня, коли закінчиться її термін, і більше в неї не повернеться.

Хто такий Сергій Климовський

Сергій Климовський-український історик і блогер, кандидат історичних наук, відомий археолог. Довгий час займався розкопками на території української столиці. Є творцем київського громадського музею"Замкова Гора". У блозі на своїй сторінці у Facebook аналізує питання політики, геополітики, російсько-української війни.

У цьому наборі і підрив греблі Каховської ГЕС, з чим виконавці перестаралися, а також інформаційний шум, піднятий Москвою навколо Запорізької АЕС. Просування цього шуму полегшувалося Москві тим, що після підриву ГЕС навіть в ООН і в МАГАТЕ зрозуміли: ці расейські дебіли дійсно можуть підірвати АЕС і почати, як зазвичай, розповідати, що зробили це не вони. Оскільки є найдовший список злочинів, які Москва нібито не скоїла, в їхньому числі Голодомор, вбивство Троцького, збиті корейський, польський, малайзійський літаки і багато іншого, включаючи початок в союзі з Гітлером війни за переділ Європи, то ООН і МАГАТЕ самі почали бити тривогу і готуватися до підриву Запорізької АЕС ра**истами.

Стурбованість функціонерів ООН через Запорізьку АЕС цього разу дійсно щира, а не протокольна. Якщо ра**исти влаштують якийсь вибух в будівлях з реакторами ЗАЕС, то будівлі і реактори можуть встояти, але ООН і МАГАТЕ не встоять, бо їхнє завдання не допускати таке. Якщо ООН не змогла ні перешкодити в 2014 р. нападу РФ на Україну, ні припинити за дев'ять років цю війну, а МАГАТЕ не запобігло підриву АЕС, то ООН і МАГАТЕ можуть бути розформовані і їхні співробітники стануть безробітними. Підрив ЗАЕС - це вірний шлях до ліквідації ООН. Тому не дивно, що відразу після підриву ра**истами Каховської греблі МАГАТЕ і особисто Рафаель Гроссі почали бити на сполох.

Гроссі прилетів 13 червня до Києва і 15 червня зміг потрапити в окупований Енергодар. Він сказав 16 червня "Гардіан", що наступного тижня з 19 червня хоче приїхати в Москву. В цей же день Путін на економічному форумі в Свято-Ленінграді заявив, що росармія вже завезла в Білорусь кілька "тактичних ядерних зарядів", тобто на три тижні раніше, ніж він обіцяв лукашенці в Сочі. Блефував Путін на форумі чи ні, - невідомо. Пєсков його слова на наступний день не спростував, а з надр відомства лаврова прозвучали два спіча, які повинні були підтвердити, що ядерна зброя вже в Білорусі.

О 8 годині ранку в понеділок 19 червня директор другого департаменту МЗС РФ Олексій Поліщук заявив ТАСС, що РФ розмістила ядерну зброю в Білорусі навічно і виведе її тільки в тому випадку, якщо США виведуть свою з країн Європи і знищать інфраструктуру для її розміщення. Цей демарш ідентичний ультиматуму лаврова від 17 грудня 2021 р., де він вимагав розпуску НАТО.

Другий спіч озвучив 21 червня рябков, зам лаврова. Це була відповідь на публічний заклик Джейка Саллівана до РФ повернутися в договір про взаємний контроль за ядерною зброєю і підписати угоду про незастосування його в будь-якій точці світу, включаючи Україну. Рябков визнав, що такі пропозиції від США надходять по різних каналах, але прийняти їх не можна, бо у США більше звичайної зброї, і вона краща, ніж у РФ. Якщо РФ погодиться не застосовувати ядерну зброю ні за яких обставин, то США на наступний день обов'язково дадуть їй по голові звичайною зброєю. Тому рябков і все кремлівське кодло хочуть від США гарантій, що НАТО не будуть бити їх звичайною зброєю, якщо вони продовжать війну з Україною і спробують захопити ще якусь країну. Наприклад, Грузію або Казахстан. Так виглядають гарантії безпеки для РФ, яких вимагає Кремль. Москва в якості жесту доброї волі, можливо, погодиться на поставку США зброї Казахстану і Грузії в такій ситуації, але передачу її Україні вимагає негайно припинити, інакше вона від застосування ядерної зброї не відмовиться.

Оскільки Салліван зробив цю пропозицію РФ публічно 2 червня на щорічних зборах Асоціації з контролю над озброєннями, то для симетрії рябков відповідав йому на 22-их зборах якоїсь міжнародної школи пір-центру з проблем глобальної безпеки.

До цих двох спічів, які доповнюють заяву Путіна, що ядерку лукашенці вже завезли, треба додати статтю генерала караганова "Тяжке, але необхідне рішення" в журналі "Профіль" від 15 червня, де він прямо посилається на сочинську заяву Путіна про розміщення ядерної зброї в Білорусі. Посил статті такий: Всевишній здивувався, наскільки оборзіли європейці і японці, і дав росіянцам ядерну бомбу, якою тепер треба вдарити по декількох країнах з цими скотами. Зробивши це, росіянці виконають Божу волю. Це і є тяжке, але необхідне рішення. Діагноз очевидний.

Так Кремль в лічені дні задер планку ядерного шантажу до небес і замішав в це ще й бога. Реакція на це того, хто займає посаду бога, поки невідома, але Китай і США відреагували цілком однозначно. Блінкен 18 червня прилетів до Пекіна, де два дні вів переговори і зустрівся з самим Сі Цзіньпіном, всупереч протоколу і традиціям. Китайці змінюють традиції, коли захочуть. Перший результат посилення Москвою ядерного шантажу - очевидне зближення США і Китаю попри всі їхні розбіжності, і затяжна китайська криза через громадянську війну комуністів з гомільданівцями.

Другий результат - заява Байдена в Каліфорнії 20 червня, що загроза застосування РФ ядерної зброї реальна. По суті, Байден поставив на обговорення питання про нанесення по РФ превентивного удару, поки вона не почала ядерні бомбардування. Якби Байден став цитувати статтю караганова, то Каліфорнія, а за нею і інші штати, вже вимагали б від нього завдати превентивного удару по центрах прийняття рішень в РФ, демократично залишивши Білому дому право вибрати якою зброєю – ядерною або звичайною. Караганов таки влип в історію зі своєю статтею і можна побажати йому клепати побільше таких опусів.

Естафету у Байдена перейняв глава ГУР Буданов і 21 червня повідомив: росармія на ЗАЕС замінувала все, включаючи охолоджувальний ставок, і має намір незабаром підірвати станцію. Наступного дня в тему увійшов Зеленський і повторив слова Буданова у форматі звернення до парламентів і урядів усіх країн світу, а також до всіх людей доброї волі.

У Кремлі все це склали і настільки струхнули, що тут же відправили Пєскова заявити: РФ на Запорізькій АЕС нібито нічого не мінувала, на станції недавно був Гроссі з комісією і мін не помітив. Пєсков був уповноважений також заявити, що в РФ все шанують і люблять МАГАТЕ і Гроссі, і як вони скажуть, так росіянци і зроблять.

Тепер саме час для Гроссі прилетіти в Москву і переконливо пояснити кремлівцям, якщо вони найближчим часом, а саме до саміту у Вільнюсі, не виведуть з Енергодара і околиць свої окупаційні війська, то відбудуться три неприємних для них події. По-перше, з 5 вересня почнуться засідання Генасамблеї ООН і питання про виключення з неї РФ буде поставлено на голосування. По-друге, якщо окупанти не підуть, то у Вільнюсі або ще десь буде прийнято рішення: прийшов час завдати удару по центрах прийняття рішень в РФ. По-третє, можлива місія ООН зі звільнення Білорусі від ядерної зброї і лукашенки, подібно місії зі звільнення Іраку від хімічної зброї і Саддама Хусейна. Як написав у статті караганов: "Переможців не судять, а визволителям дякують".

Оскільки один Гроссі з такою місією переконання, навряд чи впорається, то йому додадуть на допомогу фахівців з інших галузей народного господарства. Імовірність, що місія Гроссі буде успішною не вище 5%, бо в Кремлі налаштовані подивитися, як буде виглядати Армагеддон в окремо взятій РФ, який почнеться після середини липня. У тому, що він буде, в Кремлі не сумніваються. Оголошення про створення "літакової коаліції", а 22 червня і про "коаліції інвестицій" в Україну, куди увійшло майже 400 іноземних компаній, заява Великобританії, що вона не зніме санкції з РФ, поки та не виплатить репарації Україні, та інші події не залишають сумнівів Кремлю, що все дуже серйозно. Але поки в Кремлі виходять з того, нехай спочатку почнеться Армагеддон, а там "будемо спостерігати", як виражається венедіктов, один з іноземних рупорів Кремля.
Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти