Чого домоглася Росія терактом у Харкові

26 травня 2024, 21:50
3548
Думаю, ППО Україні нового надішлють ще...
 Удар по Харькову
Удар по Харкову / Фото: ДСНС

Удар по Харкову стався рівно тоді, коли у Вашингтоні вирішують, чи давати ЗСУ право стріляти американською зброєю по Росії. Після вибуху в харківському магазині кількох величезних бомб усім, навіть тим, хто вагався, стало очевидно, що потрібно таке право надавати. Плюс, думаю, ППО Україні нового надішлють ще...

Чого домоглася цим терактом Росія, мені не зрозуміло.

Два варіанти спадають на думку:

відео дня

- Це кругова порука для "свіжого" міністра оборони Білоусова. Тільки-но він отримав портфель, як одразу ж скоїв дикий військовий злочин. Усе, тепер замазаний з усіма!

- Це просто помста за знищений радар в Армавірі. Той радар - найважливіший елемент стратегічної оборони, без нього Росія як фортеця без однієї зі стін. Його знищення - це максимально принизливий і болючий ляпас Кремлю, який не можна було залишити без відповіді.

Є, щоправда, ще варіант, що просто вирішили залякати населення Харкова. Але тоді це тероризм, причому не дуже ефективний: розлютили людей - так. Налякали? Не впевнений.

Хто такий Іван Яковина

Народився в Москві, в районі Сокольники, жив там до трьох років. Має українське коріння, предки походять із міста Самбір на Львівщині. З батьками часто переїжджав із міста в місто, проживав у Підмосков'ї, Кишиневі, Санкт-Петербурзі. Навчався в 11 школах.

Закінчив Московський лінгвістичний університет, за фахом - арабіст.

З 2010 року працював у Києві, писав для сайту "Лента.ру". Після рейдерського захоплення видання у 2014 переїхав в Україну.

Працює журналістом і політичним оглядачем журналу "Новое время" (Київ), пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти