Чого чекати від Путіна після ракетних ударів по Україні

24 лютого 2022, 14:47
Не варто будувати повітряні замки з приводу іноземної допомоги – нашу кризу будемо вирішувати тільки ми.
Після ракетних обстрілів України Путін висуне Києву політичні вимоги
Путін робить ставку на первинний успіх / Reuters

Ну що. Сталося те, до чого Росія готувалася давно, а рішення прийняла в цьому місяці після провалу переговорів щодо Мінських угод наприкінці січня.

Судячи з усього, перший етап військової операції ставить за мету витіснити наші війська за межі адмінкордонів Донецької та Луганської областей, паралельно завдаючи відволікаючі і дезорієнтуючі удари по інших напрямках: межі Чернігівської, Київської, Сумської, Харківської області, адмінкордон із Кримом.

Точкові удари по військових об'єктах по всій території України – спроба нейтралізувати військові можливості української армії і придушити волю до опору. Спостерігаючи паралельно за соцмережами (особливо, телеграмом), можу сказати, що все це супроводжується найпотужнішими інформаційно-психологічними атаками.

відео дня

читайте такожКомарині укуси: як Захід "пошкодував" Росію і Путіна

У разі первинного успіху, на якій і робить ставку Путін, далі будуть висунуті політичні вимоги для цементування нової лінії розмежування з погрозами продовжувати бойові дії.

Я особисто вірю в нашу армію, а також у консолідацію суспільства і еліт. Це запорука успіху, і зараз дуже важливо не сваритися між собою, а підтримати уряд, президента і ВСУ.

Я особисто можу порекомендувати вам забути про анонімні тг-канали і твіттер-акаунти, зараз вони швидше відволікають і дезорієнтують валом інформаційних повідомлень, які практично неможливо перевірити. Відсічіть їх від себе на певний час.

Друга порада: не будуйте ілюзій і фантазій. Дозвольте ситуації і суворій реальності проникнути у ваше життя. Це неприємно і боляче, але набагато болючіше, коли ваші особисті "тотеми" вмить руйнуються.

читайте такожЗупинити Путіна може тільки його фізична смерть

Наприклад, не будуйте повітряних замків із приводу іноземної допомоги. Нашу кризу будемо вирішувати тільки ми, нічого тут не змінилося за останні три місяці, і не зміниться. Допомога буде, але в тих межах, які нам змалювали. Вона дасть нам деякі переваги, і їх просто треба використовувати в комбінації з іншими факторами. Самі по собі ті ж санкції моментального і руйнівного ефекту на РФ мати не будуть.

Як я і писав, нинішня криза – це складно, боляче і важко, але при цьому ще й шанс для нас покінчити зі старим мисленням і через війну спробувати ще раз вирватися за рамки усталених принципів. Саме в такі моменти народжується нова держава і нова політика.

Ілія Куса, експерт із питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти