Чому слід повчитися у Кіссінджера

2 грудня 2023, 09:28
475
З приводу хейта Кіссінджера, який я побачив у багатьох у ФБ.
Чому слід повчитися у Кіссінджера
Генрі Кіссінджер / Коллаж: Главред, фото: УНИАН

1. Не існує ніякої "політики Кіссінджера" та інших некрасивих речей, які йому приписують. Є політика США, яку він ефективно реалізовував в адміністраціях Ніксона та Форда.

2. Кіссінджер був в дійсності більш чесний та відвертий дипломат, оскільки не приховував як реально робиться політика у світі. Великий елемент "реал політик" нікуди не зникав. Тільки інші це приховують за красивими словами, а Кіссінджер дозволяв подивитися як працює політична кухня, що викликає неприйняття різних "рожевих поні", які досі не можуть повірити, що США може так вчиняти. Може. Світ любить тих, хто може в першу чергу сам собі допомогти. І на це зважають.

відео дня

3. Кіссінджер дуже непересічна особистість. Володів енциклопедичними знаннями, гострим розумом та зробив себе сам. В спогадах Голди Меїр є епізод як ретельно готувався до перемовин. Під час зустрічі з ізраїльскими урядовцями він володів таким масивом даних про один з регіонів Ізраіля, що вони про це навіть не знали. І це тільки одні з перемовин, які він паралельно вів в різних куточках світу.

4. Кіссінджер реальний ветеран Другої Світової війни. В армії США з 1943 року та був на території Німеччини у підрозділі розвідки. Сильно йому допомогало знання німецької мови, оскільки його батьки втекли з Німеччини у 1938 році. Його родичі, які залишилася там загинули.

5. Дуже раджу прочитати його працю "Дипломатія", "Мої роки у Білому Домі", "Світовий порядок" та в принципі усі інші його книжки. Вони наповнені багатьма фактами, які слід знати багатьом.

6. У Кіссінджера слід повчитися його методикам перемовин. Про це є книга "Мистецтво перемовин по Кіссінджеру".

7. Доказом того, що він був плоттю та кров'ю американської політики є те, що до останнього подиху до його порад дослуховувалися.

Взагалі, бажаю кожному прожити таке життя як він. І хоча б до 80 років зберегти гострий розум та актуальність своїх думок, до яких будуть дослухатися, а не засинати під них.

Хто такий Тарас Загородній

Тарас Загородній - політтехнолог і експерт. Понад двадцять років займається політичним консалтингом, брав участь у виборчих кампаніях в якості політтехнолога, веде блоги в українських ЗМІ. Також його запрошують на політичні ток-шоу в якості експерта.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти