Чому Україні варто повчитися у маленького Тайваню

28 жовтня 2022, 06:22
Він показує, як багато часу ми втратили з 2014 року і як продовжуємо втрачати за 8 місяців війни.
Тайвань
У Тайвані рекордна кількість ракет на одиницю площі / Google Maps

Річний об'єм виробництва ракет Тайваню становить 500 штук. Зараз у Тайваню 10000 тис ракет, включаючи гіперзвукові. Тайвань входить до трійки країн, які виробляють гіперзвукові ракети.

Тайвань - що це за Країна?

Тайвань (Республіка Китай, не плутати з КНР) - острівна держава з обмеженим міжнародним визнанням у Східній Азії. У першій половині XX століття була однопартійною країною, визнаною міжнародним співтовариством, що мала юрисдикцію над материковим Китаєм; однак з другої половини століття є демократичною державою, яка контролює острів Тайвань і ряд інших дрібних островів, хоча де-факто підтримує відносини з багатьма іноземними державами. Материковий Китай, у свою чергу, став комуністичним.

Будучи одним з чотирьох "азіатських тигрів", Тайвань є 26-ю за величиною економікою в світі. Новітні технології відіграють ключову роль у промисловості країни. У республіці Китай на високому рівні знаходяться свобода слова, охорона здоров'я, освіта, економічні свободи тощо.

відео дня

Маленький Тайвань показує стандарти, до яких потрібно прагнути. Він показує, як багато часу ми втратили з 2014 року і як продовжуємо втрачати за 8 місяців війни.

Якби наші горе-ракетобудівники будували хоча б десяту частину того, що будує Тайвань, то у нас були було 400-500 ракет рівня "Точка-У", а якщо напружилися, то були б і "громи" з дальністю ураження 500 км. Втім, це провина не тільки злодійкуватих впкшників, але і всієї правлячої еліти.

Тому після війни критерій адекватності влади буде простий - чи робить Україна 400-500 ракет на рік чи ні. Що робить, щоб робилося. І якщо це не робиться, то перед вами чергові [неценз.], яким на вас плювати.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти