Через рік ви Україну не впізнаєте

18 жовтня 2022, 19:18
Вона не спить. Не застигла на місці. Вона не впала в ступор, а шаленими темпами змінюється і змінює - репутацію, позиції, світ.
Через рік ви Україну не впізнаєте
Зараз Україна - найкраще місце на землі для сильних / Фото УНИАН

З-за кордону пишуть, що якщо орієнтуватись на новини про Україну, то здається на суцільне пекло. Вибухи, руйнування, смерті...

Насправді так воно і є, але посеред нього є багато іншого.

- осінь, яка у війні смакує гостріше. І кожна вранішня кава, і кожне спілкування, і кожен морозний вже вечір - вони неймовірно смачні та чуттєві саме тут. В Україні.

відео дня

- попри руйнування - відбудова. То тут, то там.

- попри біль - військові весілля. І не військові весілля, але вони якісь... Як останні. Як саме ті, що раз і назавжди.

Через годину на місці пекла, якщо дозволяють ресурси, починає будуватися нова сторінка життя. Через місяць там буде щось нове. Через півроку-рік ви Україну не впізнаєте.

Вона не спить. Не застигла на місці. Вона не впала в ступор, а шаленими темпами змінюється і змінює - репутацію, позиції, світ.

Саме присмак пожеж і рани на черноземі підіймають Україну на кілька сходинок вверх, до розуміння речей, яких вчора не розуміли. Ні хтось з нас, ні хтось з наших ще притомних майже сусідів.

Можливо дійсно це повинні були бути саме ми. Бо саме ми маємо в собі такі внутрішні сили, ну і головне на букву П - Правду. І ще багатовікові недоотримані, особисті рахунки.

Якби Україна не перемогла, то це б означало, що далі можна робити зло. Всім, хто вміє це робити. Тому центр Всесвіту зараз в Україні. Серед цієї осені, під цими вибухами, з цими викликами.

Це і страшно, і зачаровує водночас, своїм смертельно небезпечним і гострим, як лезо, українським сьогоденням.

Ми живемо, працюємо, любимо - але ще й ракети літають. Створюємо шедеври кожен у своїй галузі - і співаємо в бомбосховищах. Ми воюємо - і перемагаємо. Ми наче існуємо далеко не перший рік - але світ побачив нас саме зараз. Побачив і захопився нами.

І так, нація - це не старомодно. Бути нею, стати нею. Це коли пекло - але в цьому пеклі ти за когось, а хтось за тебе, і всі разом за своє і своїх.

Мабуть, зараз Україна найкраще місце на землі для сильних та вмотивованих людей.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти