"Чорний лебідь" Монастирського

6 лютого 2022, 06:29
Відносини глави МВС з Банковою не безхмарні і, можливо, що цим відео з депутатом попередній міністр, Арсен Аваков, передав "привіт" нинішньому.
Денис Монастирський
Главу МВС Дениса Монастирського в Раді запропонували звільнити з посади / УНІАН

Депутати парламенту запропонували звільнити Дениса Монастирського з посади міністра внутрішніх справ у зв'язку з його незадовільною роботою на посаді. Постанова про звільнення глави МВС Дениса Монастирського - суто політична. Тому його ефект буде зворотним, враховуючи що його подали Євросолідарність і Разумков, що примкнув до них (для останнього це велика помилка, адже політичні свахи своїм колосальним антирейтингом щедро діляться і з ним).

Бо тут абсолютно зрозуміло, що ця законодавча ініціатива має абсолютно конкретний політичний підтекст і є однією з ознак того, що до виборів ще далеко, але на передвиборчу стезю політичні сили впевнено встають одна за одною.

За великим рахунком, у справі Трухіна все, що обіцяв зробити Монастирський (передати матеріали в ДБР), було зроблено, і формально навіть цю ситуацію міністру можна було перевести в плюс для себе. Адже патрульний ниць перед депутатом не падав, гроші не взяв і можна говорити про те, що якась якість в роботі поліції все-таки з'явилася.

відео дня

Але відносини Монастирського з Банковою не безхмарні і є навіть припущення, що цим відео з депутатом попередній міністр, Арсен Аваков, передав "привіт" нинішньому. Адже у Авакова зараз немає власного політичного ресурсу і у нього великий антирейтинг, але він хотів би показати себе як ефективного і впливового гравця - тобто продати себе в цій якості. Власне, поточна ситуація - це демонстрація того, що незважаючи на те, що він вже довго не є міністром, у нього залишилися можливості для впливу.

І в цих умовах зіграти по чужій партитурі було б великою дурістю, і тому Банкова навряд чи стане поспішати зі звільненням.

читайте такожЗаступник міністра МВС влаштував "розбірки" з поліцейськими на блокпосту-Монастирський обіцяє розібратисяАле далі ми побачимо більше, оскільки напевно опубліковане відео - не єдиний "Чорний лебідь". Адже в повітрі запахло виборами і тут, як відомо, всі засоби хороші. І за законами жанру, інформаційний накат на президента і його команду буде продовжувати наростати.

Андрій Золотарьов, політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор", спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти