Чотири перемоги і одна зрада: що приніс Україні візит до Києва та Ірпеня Макрона і компанії

17 червня 2022, 09:18
Фото Макрона, Шольца, Драгі та Йоганніса в розбитому Ірпені стануть публічним нагадуванням у випадку їхніх спроб кулуарно домовитися з Кремлем.
Лідери країн ЄС не схиляли нас до жодних переговорів із Путіним, що є безумовним позитивом
Якщо європейські лідери будуть затримувати військову допомогу Україні, їм нагадають їхнє фото в зруйнованому Росією Ірпені / president.gov.ua

Що ж, давайте підсумуємо, чим закінчився візит до України лідерів Франці, Німеччини, Італії та Румунії – Макрона, Шольца, Драгі та Йоганніса.

Першою перемогою став сам факт візиту європейських лідерів до Києва. Приїзд Макрона, Шольца, Драгі і Йоганніса – сам по собі перемога. Те, що ці чотири лідери узгодили свої графіки і приїхали до нас, однозначно є виявом потужної підтримки. Візит сам по собі є сигналом для нас, росіян і, зрештою, для європейців про важливість підтримки України.

Друга перемога полягає в тому, що європейські лідери, перебуваючи у Києві, заявили про підтримку членства України в Євросоюзі. Потрібно розуміти, що Франція, Італія і Німеччина – це найбільші економіки Євросоюзу і країни з найбільшим впливом всередині ЄС.

відео дня

Фактично така заява означає, що питання вирішене, хоча рішення приймається консенсусом, і кожна країна може ще заблокувати його. Але Макрон і Шольц не ризикували б такими заявами, якби мали невпевненість.

Третя перемога – всі лідери були сфотографовані в розбитому Ірпені. Ці фото для кожного з них стануть публічним нагадуванням у випадку продовження затримування військової допомоги або спроб кулуарних домовленостей із Кремлем.

І, зрештою, четверта перемога – лідери країн ЄС не схиляли нас до жодних переговорів із Путіним. Думаю, після відвідин Ірпеня це явно було б нелогічним. Плюс позиція нашого президента дуже чітка, і вони про це знають.

читайте такожПідсумки зустрічі Рамштайн-3: чому Україна може перемогти у війні з Росією

Втім, не обійшлося й без зради. А вона полягала в тому, що Макрон таки заявив, що підтримує діалог України з Росією. Хоч і сказав, що це – наше питання, коли і за яких умов ми вирішимо це робити.

Загалом, візит європейських лідерів до України можна вважати дуже успішним. Але те, наскільки чесними були ці заяви, ми зможемо оцінити тільки в наступних заявах цих політиків.

Віктор Андрусів, виконавчий директор Українського інституту майбутнього, громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист, автор книги "Змінити майбутнє"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти