Чотири перемоги України: чому імперія зла стала ще слабшою за один день

17 березня 2022, 18:03оновлено 30 березня 2022, 16:53
Між Європою й російською імперію зла проведено чітку межу.
Україна здобула кілька перемог, які значно її посилять
Росія більше не зможе використовувати європейські політичні чи правові механізми для своєї підривної діяльності / Фото: Reuters

Кожен день цієї війни несе незліченні страждання, руйнування, смерті дорогих нам людей – воїнів і мирних жителів України.

Але завдяки героїчному опору українців і підтримці всього цивілізованого світу кожен день цієї війни наближає нашу перемогу.

Минула доба принесла одразу чотири надзвичайно важливих новини стратегічного характеру, які значно посилять Україну і послаблять нашого ворога.

відео дня

читайте такожУкраїна робить з Росією те, чого не може імпотентне НАТО

1. США надають нам зброї на мільярд доларів (і це – лише цього тижня). Але головне – навіть не сума, головне – яка це зброя. А це якраз довгоочікувані потужні системи ППО, які допоможуть захистити наше небо від російських літаків і ракет. 800 зенітних систем. Включно з С-300. А ще – 9 тисяч Джавелінів та іншої протитанкової зброї, а також стрілецька зброя й боєприпаси. Одночасно Велика Британія заявила про постачання Україні найшвидших у світі зенітних ракет Starstreak (британський аналог "Стінгерів").

2. Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов’язав Росію негайно припинити воєнні дії в Україні, а також будь-яку військову допомогу так званим "ЛДНР". Рішення – обов’язкове до виконання. А той факт, що Росія його не виконує, спричинить нові жорсткіші санкції проти держави-агресора і полегшить відшкодування завданих Україні збитків за рахунок російських активів по всьому світу.

читайте такожПутіна жорстко обдурили: чому шанси на палацовий переворот у Росії різко зростають

3. Україна приєдналася до єдиної європейської енергосистеми ENTSO-E. Одночасно від’єднавшись від спільної енергосистеми з Росією й Білоруссю. Москва втратила ще один важіль впливу на Україну. А заодно – й на Молдову, яка автоматом разом з нами перейшла до єдиної енергосистеми Європи. Участь у цьому "енергетичному Євросоюзі" означає, що тепер наша електроенергія тече в Європу, а європейська – в Україну. Наші електричні мережі – єдине ціле.

4. Росію виключено з Ради Європи. І йдеться про щось більше, ніж членство в конкретній організації. Європейська спільнота, частиною якої є Україна, більше не вважає Росію частиною європейської цивілізації. Росія не зможе більше використовувати європейські політичні чи правові механізми для своєї підривної діяльності. Між Європою й російською імперію зла проведено чітку межу.

Володимир В'ятрович, народний депутат України, історик, екс-директор Українського інституту національної пам'яті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти