Чому мирні ініціативи Китаю є доказом наших успіхів

24 лютого 2023, 19:02
Китай до війни в Україні визнавався більшою загрозою чим росія, в США.
Чому мирні ініціативи Китаю є доказом наших успіхів
Андрусів пояснив, чому мирні ініціативи Китаю є доказом наших успіхів / Фото УНИАН, ua.depositphotos.com

Китай опублікував мирний план. Не буду вам передавати ці 12 пунктів мутної води, суть яких компіляція всього, що вони говорили цілий рік. Ось коротко основне:

1. Почати переговори негайно. Тобто Китай підігрує росії в тому, щоб почати переговори без виведення військ, і таким чином спробувати заморозити вже захоплені їх території. Це важливий сигнал, що насправді росія хотіла б залишитись хоча б з тим, що вдалось захопити. Тобто вони самі не вірять в можливість захопити більше.

2. Військові блоки ні-ні-ні. Китай заявляє, що військові блоки - це погано, а їх розширення - загрожує безпеці. Фактично, знову підігрує росії в її первинних вимогах не допустити розширення НАТО.

відео дня

3. Ядерна безпека дуже важлива. Це можливо єдине цінне для нас в цьому плані. Заклики Китаю дотримуватись ядерної безпеки на АЕС і не поглиблювати конфлікт до ядерної зброї - це сигнал росії, що для нього це червона лінія.

4. Односторонні санкції - це погано. Пункт, який стосується тільки самого Китаю, оскільки він побоюється санкцій щодо себе.

Грубо кажучи це все, що є цікавого в цьому плані.

В перші дні Китай мовчки аплодував росії, і публічно виправдовував агресію та аргументи про провокації Заходу. А сьогодні ми отримали 12 пунктів мирного плану, які скоріше прагнуть зберегти здобутий статус-кво. Тобто Китай пройшов еволюцію від мовчазної підтримки до відкритого проросійського нейтралітету.

Насправді, я думаю, що між китайцями і росіянами існувала змова. Скоріше за все неформально росіяни узгоджували свої плани захопити Україну з китайцями, які в свою чергу мали перейти до військового повернення Тайваня. Після цього дві країни з метою легалізації своїх захоплень мали оголосити новий світовий порядок і "обламати" Захід, що для них обох є ідеологічною метою.

Коли ми почали громити російські колони і "сво" потрапило в катастрофічну ситуацію - китайці явно офігіли. До такого сценарію вони не були готові, тому на якийсь момент вони взагалі випали з публічного поля. Далі вони побачили можливості поживитись на росії, і активно почали їх прижимати по дешевій нафті. Але геополітично розгром "сво" зупинив військові амбіції Китаю. Влітку їм довелося спасувати по візиту Пелосі на Тайвань, а потім взагалі заявити, що будуть готові до 25 року.

Тому зараз китайці прийшли до нової вигідної стратегії - статус-кво завоювань. Заморозка конфлікту і збереження навіть захоплених територій - хороший прецедент для Китаю. Він буде свідчити, що Захід дав слабину, що з інтересами агресора будуть рахуватись.

Хороші новини полягають в тому, що на Заході це добре розуміють. Китай до війни в Україні визнавався більшою загрозою чим росія, в США. Про це і зараз продовжують говорити багато американських експертів. Тому західні політики чудово розуміють, що війна в Україні - це не тільки про перемогу над росією, а й стримування китайських амбіцій.

Вся ситуація прийде до точки, в якій китайці будуть змушені або відступити, або отримати Холодну війну, санкції та блокування. Я думаю, що вони відступлять і вирішать з'їсти росію, яка вже сьогодні лягає під них повністю. Все це станеться в цьому році.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти