Чому НАТО боїться навіть запрошувати Україну до Альянсу

14 липня 2023, 19:20
Запрошення України до НАТО навіть після війни залишиться запрошенням до НАТО тієї війни, яку Росія програла.
Чому НАТО боїться навіть запрошувати Україну до Альянсу
Бережний пояснив, чому НАТО боїться навіть запрошувати Україну до Альянсу/ Колаж: Главред, фото: Офіс президента, УНІАН

Сформулював, сидячи на новинах із Вільнюсу, але публікувати не став, бо формулювання неакуратне та неповне. Як і будь-яка метафора. Але.

НАТО не хоче навіть запрошувати Україну до Альянсу, бо це було б запрошення до Альянсу нашої війни з Росією.

Заковика в тому, що навіть після того, як ми повернемо собі контроль над усіма своїми кордонами, викинемо Росію з усієї своєї території і війна з Росією закінчиться, ця причина нікуди не подінеться.

відео дня

Запрошення України до НАТО, як і раніше, залишиться запрошенням до НАТО тієї війни, яку Росія програла. Минулої війни, яка залишатиметься чинником світової політики ще десятиліття, якщо Росія збережеться у її нинішньому вигляді.

Ця проблема не вирішується у рамках військових доктрин. Тільки через трансформацію путінського фашизму на щось принципово нове.

Але природа такої трансформації зараз категорично не проглядається (жоден проект російських емігрантів чи політв'язнів не спирається на практику та доступний інтелектуальний, соціальний, людський та інший ресурс, все це просто безпідставні добрі побажання).

Тому НАТО й боїться навіть запрошувати Україну. І ця музика буде дуже довгою. Бо проблеми України є можливість вирішити, але проблему Росії – ні.

Так чи інакше, нам своє робити. А Кремлю побажаємо побільше чорних лебедів із червоними дзьобами. Ці птахи дуже допомагають рішучості наших союзників.

Джерело

Хто такий Сергій Бережний

Сергій Бережний народився 1966 року в Севастополі, три курси навчався у Севастопольському приладобудівному інституті. З 1990 року – співробітник щотижневої Севастопольської газети. У 1994 році перебрався з сім'єю до Санкт-Петербурга, де протягом 20 років працював у книжкових видавництвах та IT-компаніях. Автор сотень критичних публікацій про масову літературу та кінематограф, а також кілька оповідань та повістей. Постійний учасник закритого Санкт-Петербурзького письменницького семінару Бориса Стругацького. Влітку 2015 року переїхав до Києва. З жовтня 2016 року – журналіст, автор колонок та редактор Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ. Працював також редактором у проєкті Крим.Реалії Радіо Свобода.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти