Чому не варто переживати з приводу перемоги республіканців

8 листопада 2022, 19:20
З приходом республіканців жодних змін в підтримці України не відбудеться, але є загроза іншого характеру. США вступають в рецесію.
Чому не варто переживати з приводу перемоги республіканців
Не варто переживати з приводу перемоги республіканців, вважає Андрусів / Фото: Facebook/Embassy of Ukraine in the USA

Республіканці у владі.

Завтра відбудуться вибори в Конгрес США і вже на 90% республіканці їх виграють. Всупереч безвідповідальній демонізації Трампа та республіканців в українських ЗМІ, я переконаний, що ця перемога не буде мати жодних негативних наслідків для України.

Отже, республіканці, як і демократи, складаються з різних крил, і в них є внутрішня опозиція чи якісь маргінали. Заяви про те, що Байден занадто підтримує Україну, які схвилювали нас, насправді є ні чим іншим, як політичною боротьбою. Байден справді багато публічно приділяє уваги Україні, і республіканці, які ведуть кампанію на внутрішніх проблемах, атакують не Україну, а Байдена. В той час, як саме республіканці славляться великою кількістю яструбів в міжнародній політиці, серед яких був і покійний Джон Маккейн.

відео дня

Попри те, що у нас набирають поширення критичні республіканські заяви є і інші. Ось вам заява сенатора Джеймса Ріша для Вашингтон Пост, який очолить комітет міжнародних відносин, якщо республіканці повернуть владу: "Українці мають самостійно вирішувати майбутнє України. Я підтримую їхню боротьбу за свободу, в якій вони перемагають на полі бою. Будь-які спроби умиротворити Путіна є небезпечними, безвідповідальними і тільки посилять російську агресію".

Ще одна свіжа заява видного республіканця, колишнього віце-президента Майкла Пенса: "Консерватори мають дати зрозуміти, що Путін має зупинитись і Путін заплатить".

Особливо переживати з приводу перемоги республіканців не варто і з інших причин. Справа в тому, що безпекова політика є прерогативою Президента США та відповідальних органів, як Національна рада безпеки, Міністерство оборони і ЦРУ. Сенат впливає виключно на бюджет, але оскільки безпекові інститути мають найбільшу довіру в США - сенат не буде йти проти їх пропозицій. А там ми маємо повну підтримку.

Нарешті мій третій аргумент - зброярі. Найчастіше великі корпорації з виробництва зброї мають свої лоббі в республіканській партії. А сьогодні для них просто золоті часи на фоні війни в Україні. Тому, я переконаний, що за жодних обставин вони не допустять скорочення допомоги.

Тому ще раз, жодних змін в підтримці України не відбудеться, але є загроза іншого характеру. США вступають в рецесію. Сьогодні Мета (Фейсбук) анонсували масові звільнення. Це ж розпочав і Маск в Твіттер. Тому є ризик того, що сама економічна ситуація може бути не дуже сприятлива для фінансової підтримки України. Хоча я переконаний, що і цього не станеться, оскільки, по-перше, те, що просить Україна - це відвертий мізер для США. А по-друге, більшість цього йде на замовлення для американських виробників.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти