Чому Зеленський вирішив роздати смартфони бабусям

10 лютого 2022, 09:31
Зеленський спробував перетягти на себе увагу, але це суттєво не додасть рейтингів владі.
Смартфон, пенсионер
Зеленський пообіцяв смартфони українцям старше 60 років / УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що українці віком старше 60 років, які зробили щеплення проти коронавірусної інфекції COVID-19, зможуть отримати від держави безкоштовний сучасний смартфон з пільговим тарифом на мобільні послуги.

Навряд чи це можна можна вважати своєрідною заміною "гречки", бо це жодним чином суттєво не позначиться на переломі у зростанні чи падінні рейтингів Зеленського.

Так само малоімовірно, що роздача смартфонів у майбутньому може призвести до фальсифікації виборів. Для цього є безліч інших технологій і якщо говорити про фальсифікації виборів в електронному вигляді, то їх можна довести - більше того, цього буде недостатньо, аби переломити хід виборів, тим паче президентських.

відео дня

Найперше, для чого пролунала така ініціатива - спроба перетягнути ініціативу на себе. Бо перетягування на себе порядку денного наразі одна з найважливіших задач влади, а такі резонансні заяви цьому сприяють якнайкраще. Бо якщо люди не говоритимуть про ініціативи влади, вони говоритимуть на користь опозиції.

Ще одна заявка на перспективу - це проведення електронних виборів, адже якщо молодь лінива і не доходить до виборчих дільниць через аполітичність, то за допомогою електронного голосування вона може проголосувати за Зеленського. Тож для Зеленського плюс не у тому, щоб залучити до виборчого процесу бабусь та дідусів, а у залученні молоді.

Що ж стосується саме старшого покоління, то суттєва частина людей вже давно має смартфони і користується ними. І навіть якщо подарувати смартфони тим, у кого їх немає, то у 90% випадків вони у них і не розбиратимуться, не кажучи вже про те, що вони можуть їх передарувати своїм онукам.

читайте такожЄ-бабусі проти патріотичного КличкаАдже суспільство позитивно реагує лише тоді, коли йдеться про зростання соціальних виплат - зростання пенсій, зарплат. Але і це відбувається не через душевну доброту українців, а через відсутність розуміння, що усі соціальні виплати зростають з їх гаманця, а державний бюджет - це не бюджет Зеленського, Порошенка чи Верховної Ради, а бюджет кожного з нас. У цьому плані несистемне розбазарювання коштів ще навряд чи викличе якісь суспільні протести.

Однак чи дійде цей проект влади до кінцевої реалізації - велике питання, адже вже були заяви про перенесення Офісу президента, висадку мільйона дерев, які нічим не завершилися.

Богдан Петренко, політолог, конфліктолог, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти