Що буде, якщо китайці через КНДР почнуть давати Росії зброю

15 вересня 2023, 19:37
Якщо угода з Китаєм не відбудеться, Росії не вистачить більше ніж на рік.
Путін, Володимир Путін, КНДР, Кім Чен Ин
Путін випрошує у Кім Чен Ина зброю / Колаж Главред, фото скріншот з відео

Якщо угода з Китаєм через КНДР буде укладена, Росія зможе воювати ще дуже довго – три-п'ять років, може, навіть більше.

Якщо угода не буде укладена, Росії не вистачить більше ніж на рік. Іншими словами, в такій ситуації влітку 2024 року ми цілком можемо розраховувати на кризу військово-промислового комплексу РФ, коли потреби фронту не будуть покриватися можливостями російського ВПК. Саме це зараз і відбувається, тому Шойгу і бігає з простягнутою рукою.

Адже навіщо потрібен Кім Чен Ин? Тому що вже зараз у Росії величезний дефіцит техніки, озброєння, боєприпасів, і їй нічим покривати потреби фронту. Тому Росія сьогодні і біжить до всіх: до Ірану, щоб дав боєприпаси і ракети, до Північної Кореї, щоб теж дала боєприпаси і ракети, тощо. До речі, коли були переговори в КНДР, на них був присутній і представник Китаю, це не була двостороння зустріч.

відео дня

(...)

24 лютого 2022 року в Україну вторгалася професійна армія Російської Федерації, добре підготовлена, з контрактниками та мінімальною кількістю строковиків. Потім Росія провела мобілізацію 350 тисяч осіб (хоча, за деякими оцінками, там набрали до 500 тисяч осіб), і зараз ми воюємо з напівпрофесійною армією РФ. Усе це оперативний резерв (резерв першої черги), тобто це люди, яких особливо не потрібно було вчити – їх досить було одягнути, озброїти і поставити в стрій. Їм потрібна була мінімальна підготовка, щоб згадати основні навички, і все, їх можна було кидати на фронт. Це ми і бачили – перші "мобіки" опинилися на фронті вже через два тижні після мобілізації.

Тепер, під час нової хвилі мобілізації, Росія буде набирати чоловіків, які служили давним-давно, за віком – другої або третьої категорії, які уже не так жваво бігають. От мені зараз 57 років – який із мене солдат? Так, у мене є навички, так, я вмію стріляти, але надіньте на мене всю екіпіровку, я зі стільця не зможу встати. Вік, вік... Основна маса мобілізованих у РФ зараз буде саме така – 35-40 років і більше. І цю армію потрібно ще навчити. Але ні, її в найкоротші терміни будуть формувати, озброювати і відправляти на фронт.

З одного боку, противник втрачає в якості військовослужбовців, а ми в якості ростемо, а з іншого – людського ресурсу у Росії дуже багато. А у нас всього по мінімуму: танків дали по мінімуму, артилерії дали по мінімуму, по снарядах у нас досі ліміти, ракет немає, авіації немає. Якщо все це дадуть, тоді питання вирішиться кардинально і швидко.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Олег Жданов, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти