Що буде незмінною проблемою Харкова

5 квітня 2024, 19:10
До Одеси дрони-камікадзе підлітають з боку моря, на наднизьких висотах, що ускладнює їхнє виявлення, супровід цілі та знищення глибоко в морі.
Тревога, Харьков
Харків і війна / Колаж: Главред, фото: map.ukrainealarm.com, Вікіпедія

Проблема Харкова - його близькість до кордону з країною-терористом...

Саме ця, надмала відстань, у рамках застосування різної номенклатури засобів ураження, робить його максимально вразливим, а удари окупантів по місту більш ефективними, ніж по тиловій Україні.

У принципі, проблематика Харкова дуже схожа з проблематикою Одеси, якщо говорити про такий компонент терору, як нальоти дронів-камікадзе, і час реагування на загрозу в стадії попередження загрози, а не нейтралізації за фактом.

відео дня

До Одеси дрони-камікадзе підлітають з боку моря, на наднизьких висотах, що ускладнює їхнє виявлення, супровід цілі та знищення глибоко в морі. Є порівняно невеликий проміжок часу, коли їх можна збити над морем, а не над містом, - це момент, коли Shahed-136 набирають висоту, з урахуванням того, що Одеса вища за рівень моря і дронам необхідно долати схили.

На Харків дрони-камікадзе йдуть не на наднизьких висотах, але мінімальна відстань від кордону з Росією не дає змоги ефективно і швидко відпрацювати всі цілі мобільним групам.

У цьому випадку, що для Одеси, що для Харкова, актуальні не тільки мобільні групи перехоплення, а й мобільні ЗРК малого радіусу дії, наприклад, такі як L3Harris VAMPIRE.

Так само, мене дещо бентежить, чому з нашого боку, а так само з боку наших партнерів, не лунали пропозиції щодо постачання ЗРК Roland, які є в достатній кількості як пускових, так і ракет до них у Німеччині, не тільки...

Проти Shahed-136, в умовах складності перехоплення мобільною групою, ці ЗРК були б дуже навіть до речі.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти