Що буде в підсумку з допомогою від США для України

20 листопада 2023, 06:28
Допомогу Україні, впевнений, проголосують у підсумку. Як повідомляють американські ЗМІ, обговорення може початися вже на початку грудня.
Конгрес США, Україна
У США тривають дискусії про допомогу для України / Колаж: Главред, фото: посольство України в США , ua.depositphotos.com

З приводу прийняття бюджету США без включення фінансової допомоги України:

- По-перше, прийняли і без допомоги Ізраїлю, а в цьому питанні розбіжностей набагато менше, ніж з приводу України. І це добре для нас.

- Допомогу Україні, впевнений, проголосують у підсумку. Як повідомляють американські ЗМІ, обговорення може початися вже на початку грудня. Як завжди напередодні виборів, будь-яке важливе для адміністрації президента США питання стає предметом торгів з боку опозиції.

відео дня

- Але головне, що нехай і менша кількість республіканців-конгресменів, але все-таки достатня кількість для прийняття законопроекти виступають за підтримку Україні.

Тому що це в інтересах США.

З мінусів - обсяг допомоги може бути в підсумку меншим, ніж передбачалося. Частина з передбачуваних 60+ млрд доларів напевно піде на фінансування посилення кордону з Мексикою, що буде представлено прихильниками Трампа в якості "перемоги".

Сподіваюся, в ОП і уряді починають розуміти, що "лафа" закінчується і необхідно приймати зусилля по зміцненню ВПК і виробництву снарядів і озброєнь самостійно. Адже ЄС також "провалив" поставки снарядів в Україну з об'єктивних причин.

Хто такий Максим Ялі?

Максим Ялі - політолог, кандидат політичних наук. Оглядач, журналіст, перекладач, дипломат, експерт-міжнародник. Народився 14 січня 1980 року в місті Маріуполь. Закінчив факультет іноземних мов в МГУ м. Маріуполя, а також Дипломатичну Академію при МЗС України. Є старшим науковим співробітником в Інституті всесвітньої історії при Академії наук України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти