Що має робити новий головком?

11 лютого 2024, 08:58
Найголовніше, генерал-полковнику Сирському належить хоча б спробувати відновити керованість військ.
Александр Сырский, украинские военные
Олександр Сирський, українські військові / Telegram Сирський, Командування Об'єднаних сил ЗСУ

Що має робити новий головком? Те ж саме, що робив колишній - керувати військами, планувати підготовку, забезпечення військ, розробляти військові операції.

Проблеми ті самі, тільки їх буде більше й більше, бо люди втомлюються, мобілізація гальмує, техніки мало, а снарядів - мізер. І західна військова допомога не збільшується. З кожною хвилиною ворог стає сильнішим, а ми - слабкішими.

відео дня

Потрібні потужні оборонні рубежі - перша, друга лінії оборони, третя, четверта, п'ята... п'ятдесята - аж до самого Львова, щоб противник знав: зламає першу, доведеться ламати другу. Треба берегти бійців - це сьогодні найцінніший ресурс.

Потрібні нестандартні рішення; одне з них - масовані далекі (стратегічні) безпілотні бомбардування підприємств військово-промислового комплексу, аеродромів стратегічної та фронтової авіації. Це те, що ми можемо і повинні робити - знищувати техніку ворога ще до того, як вона потрапить на фронт.

Але найголовніше, генерал-полковнику Сирському належить хоча б спробувати відновити керованість військ. Відновити необхідний армії принцип єдиноначальності.

Мало того, що у нас функції Міноборони і Генштабу розділені невиразно і часто перетинаються, у нас і повноваження головкому толком не прописані, а офіс президента має звичку втручатися у військові процеси до рівня бригади і батальйону через голови командувачів.

У нас, фактично, Флот воює окремо, Повітряні сили - окремо, ССО - окремо, у ГУР своя маленька переможна війна, навіть Сухопутні війська часто воюють окремо від волі головкому, що ми бачили при Залужному.

Відсутність єдиноначальності призводить до безвідповідальності, управлінського бардаку, заохочує непрофесіоналізм керівників - і це головне, що нам заважає виграти війну. А не відсутність F-16, брак снарядів і бійців.

Хто такий Юрій Касьянов

Військовослужбовець ЗСУ, волонтер, активіст ініціативи "Армія SOS", очільний ініціативи "A. Drones". Радіоінженер, спеціаліст з аеророзвідки. Займається виробництвом дронів і БПЛА для української армії і безпосередньо аеророзвідкою, заснував громадське дослідно-конструкторське бюро безпілотної авіації "Matrix-UAV".

Закінчив Київське вище військово-авіаційне інженерне училище в 1991-му, потрапив за розподілом служити в Білорусь. Повернувся до України в 2001 році.

На своїх сторінках у соцмережах активно аналізує ситуацію на фронті.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти