Що має на увазі Путін, коли каже, що хоче "нормальних взаємин з Україною"

5 вересня 2021, 19:30
Стосунки можуть бути "покращені" тільки у випадку приниження української держави і народу навіть не перед російською державою, а перед президентом РФ Путіним.
Що має на увазі Путін, коли каже, що хоче
Володимир Путін / Reuters

Президент Російської Федерації Володимир Путін каже, що вважає стосунки з Україною не нормальними і сподівається на їхнє покращення. Що раніше, то краще. Однак виникає питання: а на яких саме умовах російський лідер хотів би покращення російсько-українських взаємин і чому ці стосунки стали ненормальними.

Варто нагадати Володимиру Путіну, що станом на 2014 рік, незважаючи на постійний тиск російського керівництва на тодішнього президента Віктора Януковича, намагання змінити зовнішньо-політичний курс України, а також участь російських олігархів в українській економіці, стосунки між Україною і Росією були нормальними міждержавними стосунками сусідніх країн, зацікавлених не тільки у політичному, але і економічному співробітництві. Величезна кількість громадян України позитивно ставилися до мешканців сусідньої країни. Таким же було і ставлення громадян Росії до мешканців України. Все змінила ситуація після перемоги Майдану 2013-2014 років. І рішення Володимира Путіна про анексію Криму і початок неоголошеної війни на Донбасі.

Жертвами російських військових і диверсантів стали тисячі українських громадян. Багато хто позбувся домівки і став біженцями. У російських ЗМІ почалася безпардонна пропаганда проти України, яка нерідко переходить через усі червоні лінії. Стосується не тільки української держави, історії, але й самих українців як етносу. І сам Володимир Путін у своїй нещодавній статті взагалі відмовляє українцям у праві на існування.

Можна запитати - хтось з українських керівників після 2014 року робив такі кроки стосовно сусідньої Росії? Може, це українські війська перебувають на російській території і не дають можливості нормально жити громадянам російської Федерації? Може, це українські медіа ведуть постійну пропагандистську кампанію проти сусідньої країни і її мешканців? Може, це в Україні відмовляють росіянам у праві на існування і говорять, що ніякого такого народу ніколи не було, і єдине, що можуть зробити росіяни - це визнати, що вони українці і перестати розмовляти своєю смішною мовою?

читайте такожСтатті пише, а розмовляти не хоче: Зеленський тонко пожартував над Путіним і покликав на зустріч

Звичайно, ні. Нічого такого з боку України стосовно Росії і росіян важко собі уявити.

А російська політика стосовно України також є очевидною для кожного спостерігача. І якщо говорити про покращення українсько-російських взаємин за путінським рецептом, ми ж з вами маємо усвідомлювати, з чого це покращення має початись.

Пункт перший - Україна має визнати законність анексії Криму. Те, що у окупованому росіянами Криму був якийсь там референдум, на якому мешканці цього українського регіону вільно висловилися за приєднання до РФ. Хоча ми прекрасно знаємо, що нічого цього не було. І найголовніше - сама можливість проведення референдуму у Криму виключена Конституцією. І таким чином, всі рішення кримського парламенту і російських парламентарів, а також КС Росії, президента Росії щодо приєднання Криму не мають ніякої юридичної цінності. Це просто окупація за гітлерівським зразком, і все.

Другий пункт у рецепті Володимира Путіна - президент України має почати перемовини із маріонетковими керівниками так званих народних республік. Саме до цього нещодавно закликав Володимира Зеленського Володимир Путін під час своїх перемовин з іншою російською маріонеткою, білоруським правителем Олександром Лукашенком.

читайте такожСтаття Путіна про війну - скиглення програвшого

Але ми прекрасно розуміємо, що ніяких керівників так званих Л/ДНР не існує, як не існує і самих республік. Є окуповані Росією райони Донецької і Луганської областей, в яких створено маріонеткове керівництво, яке також має спиратися на військову силу РФ та жалюгідних найманців, які просто служать ворогу за гроші. Це ніякі не республіки - це просто банди. І от з керівниками цієї банди Володимир Путін пропонує розмовляти президенту України. Щоб ще раз принизити українську державу, керівництво, народ.

І тут ми переходимо до третього пункту з рецепту Володимира Путіна щодо покращення українсько-російських взаємин. Отже, вони можуть бути покращені тільки у випадку приниження української держави і народу навіть не перед російською державою, а перед президентом РФ Путіним. Він бажає розпоряджатися майбутнім громадян України саме так, як він розпоряджається майбутнім громадян РФ.

Громадяни Росії не беруть ніякої участі у керівництві власної держави. Вони не впливають на жодні політичні чи соціальні процеси. За них все вирішує чекістське збіговисько, на чолі якого стоїть Путін. А також олігархічні клани, пов'язані з цим збіговиськом, і які заробляють гроші на цьому тотальному контролі над Росією. Це продовжується вже кілька десятирічь поспіль. І саме в цьому, в збереженні такого режиму, Володимир Путін бачить свою головну політичну місію. Саме тому у Росії не відбувається ніяких вільних виборів, а те, що називається виборами - це, звичайно ж, посміховисько.

В Україні, звичайно, все інакше. Українці упродовж десятирічь, попри присутність олігархів у політичному і економічному житті, беруть участь у керівництві власною державою, стежать за політичними процесами, мають свою думку про майбутнє власної держави, і саме це не подобається Путіну. І саме з цим він збирається боротися аж до повного знищення України і приєднання її території до Росії. Тому коли Путін говорить, що хоче нормальних взаємин з Україною, це треба прочитати чесно і чітко - він хотів би, щоб ніякої України не було. А в найкращому варіанті для тих, хто думає, що з Путіним можна домовитись - на перетворення України на російський сателіт, всі рішення якого будуть визначатися Кремлем. Ось вам і всі Путінські бажання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти