Чого не переживе Путін

16 січня 2022, 16:01
Шантаж Путіна спрацьовував. І проти Обами, і проти Трампа, і проти Байдена. Але він не працює проти колективного органу, яким є Конгрес США.
Володимир Путін
Володимир Путін не переживе публічного приниження / Фото Reuters

По суті, нинішня дипломатія Кремля базується на особистому досвіді підворіття, яким ВВП щиро пишається. Відповідно, Кремль в особі всяких замміністрів рябкових пускає піну з рота, верещить, що порве всіх, захопить, кого захоче, а якщо спробують заперечувати, то затіє ядерну війну і угробить людство.

Культурною мовою це називається підвищенням ставок. А по-простому, це шантаж, що нічим не відрізняється від дій терористів. Який, за кремлівською ідеєю, повинен відвернути від того, що насправді російська "еліта" зберігає вкрадене в доларах, а її нащадки вже перебралися в західний світ. Знищувати цей світ ніхто з них не рветься, крім Володимира Путіна, який вже однією ногою в могилі. А помирати одному йому тужливо до неможливості.

І цей шантаж спрацьовував. І проти Барака Обами, і проти Дональда Трампа, і проти Джозефа Байдена. Але, як виявилося, він не працює проти колективного органу, яким є Конгрес США.

відео дня

Який синхронно з Сенатом розробив законопроєкт про справжні санкції. Ці санкції, у разі їх введення, фактично банкрутують найбільші російські банки, а також вводять персональні обмеження проти панівної верхівки Росії. І - увага - проти самого Володимира Путіна!

Тут необхідне пояснення. За давньою, можна сказати, давньою традицією керівників держав санкціям не піддають: монархи, типу, непідсудні. Це щоб у розпал найжорстокішої війни зберегти можливість мирних переговорів. Винятком є тільки ті, хто визнається недоговороздатними в принципі — кінчені криваві диктатори.

І якщо законопроєкт, який називається "Акт щодо захисту суверенітету України", буде не просто прийнято, а й введено в дію, то Володимир Путін з висоти володаря світу і збирача земель, яким він себе уявив, буде опущений до рівня міжнародного ізгоя. З яким якщо і продовжать спілкуватися, то тільки члени ОДКБ, і навіть китайський лідер — лише телефоном.

читайте такожБлеф Путіна або повтор 1943 року: чому Росія відклала наступ на Україну до весниВтрату капіталів і навіть ізоляцію Путін, звичайно, переживе. А ось публічне приниження - навряд чи: у світі підворіття опущених не поважають.

Питання в тому, чи буде цей вже розроблений законопроєкт прийнятий і реалізований. І за яких умов це може статися. Пікантність в тому, що мова навіть не йде про пряму агресію РФ проти України. Тому що військові РФ вже незаконно перебувають на території України — на Донбасі і в Криму. І за бажання скидання ВВП можна починати хоч відразу після прийняття законопроєкту.

Що не кажи, а понти і шантаж — це двосічні штуки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти