ВДК "Новочеркаськ" отримав попередження ще 24 березня

26 грудня 2023, 19:10
ВДК "Новочеркаськ" отримав попередження від всесвіту ще 24 березня 2022 року, коли в порту тимчасово окупованого Бердянська потрапив під удар.
 БДК
БДК "Новочеркаськ" / Колжа Главред, фото скріншот з відео, Telegram "Кримський вітер"

Кілька слів про БДК "Новочеркаськ".

Даний ВДК відноситься до проекту 775, великих десантних кораблів, що будувалися в СРСР на верфі в Гданську. Сам же БДК - 46 "Новочеркаськ" ставився до одних з найбільш нових зразків даної серії, будучи прийнятим до складу флоту в 1987 році.

На сьогоднішній день у Росії немає повноцінної заміни ВДК проекту 775 і максимально експлуатує дані кораблі, кожна втрата яких для неї непоправна і не менш болюча, ніж втрата бойового корабля типу корвет або навіть фрегат.

відео дня

До речі, ВДК "Новочеркаськ" отримав попередження від всесвіту ще 24 березня 2022 року, коли в порту тимчасово окупованого Бердянська потрапив під удар. Тоді був знищений ВДК "Саратов", а ось" Новочеркаску", з ушкодженнями, але вдалося втекти.

Після ремонту корабель був зайнятий в логістиці окупантів, перевозячи техніку, боєприпаси, а так само дрони-камікадзе Shshed-136. З урахуванням детонації, яку можна було спостерігати в порту Феодосії цієї ночі, стояв він там явно не порожняком.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти