Що означають 98% Єнса Столтенберга

30 квітня 2023, 06:20
Генсек НАТО озвучив цифру 98% щодо отриманої Україною техніки від міжнародних партнерів. Але це не означає, що поставок більше не буде.
Столтенберг, ВСУ
Коваленко пояснив, що означають 98% Єнса Столтенберга / Колаж 28 ОМБр, УНІАН

Кілька днів поспіль змушений пояснювати слова генсека НАТО щодо отримання Україною практично всієї обіцяної військової техніки від наших партнерів. Особливо подобається мені наратив: "Так, що, це все? Більше не дадуть? ЗРАДА!"

Що ж... давайте розберемося.

Генсек НАТО і справді озвучив цифру 98% щодо отриманої Україною техніки від міжнародних партнерів, але при цьому він лише сухо декламував статистику поставок, але за який термін? Станом на кінець січня 2023? Або лютого 2023? Можливо, за перший квартал 2023? І в цьому весь цимес.

відео дня

Наприклад, у травні США оголосять Україні 2 пакети допомоги. У червні аналогічно. І в липні. А все чому? А все тому, що допомога Україні у США розписана на весь фінансовий 2023-й рік. А восени буде прийматися новий бюджет, в який так само входитиме військова допомога Україні.

Аналогічно і в інших країн. Великобританії, Польщі, Франції, Німеччини, Італії та багатьох інших. У них є план допомоги Україні на весь 2023 і свої графіки поставок, того чи іншого типу техніки, озброєнь, обладнання. Тобто, 98% - це не про те, що все, що хотіли поставити - поставили.

98% - це саме про конкретну поставку, конкретної номенклатури, за конкретний період часу. Але зважаючи на секретність, вам не сказали про суть поставки, її номенклатуру і про цей період. У зв'язку з цим і виникло неправильне розуміння багатьма того, що, ніби, і так зрозуміло.

Що цікаво, ці 98% дивним чином стала активно використовувати і російська пропаганда, мовляв, Україні віддали все, що могли, і тепер вони нічого отримають, ось тепер "сво" попре! Смішні. Але, чим багаті, тим і торгують.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти