Що відбувається на Лівому березі Херсона

24 грудня 2023, 19:10
Очевидно, що Теплинський буде у всьому звинувачувати брак сил і засобів і вимагати доведення ГВ до чисельності перевищує 80 тисяч.
Всього за добу ЗСУ ліквідували сотні окупантів
Всього за добу ЗСУ ліквідували сотні окупантів / колаж: Главред, фото: 67ОМ , 22 ОМБ

Кринка.

Російські окупаційні війська докладають максимум зусиль для нейтралізації плацдарму СОУ на Лівому березі Херсонської області. З цією метою була значно збільшена і посилена ГВ "Дніпро". Так, якщо на початок листопада ГВ "Дніпро" кількісно становила близько 64 тис К. С. то станом на зараз це понад 74 тис.

Так само ГВ "Дніпро" значно посилена компонентою ББМ і якщо на початку листопада їх було до 750, то зараз це 950 ББМ, що обумовлено збільшеною потреба штурмових дій.

відео дня

З іншого боку, разюче скорочення артилерійської компоненти. На початку листопада на озброєнні ГВ "Дніпро" було майже 900 ствольних арт-систем, зараз їх близько 550.

Особливу увагу приділено посиленню 70-ї МСД 18-ї ОВА. У складі ГВ "Дніпро" вона має кращу комплектацію і є найбільш боєздатною. Нарівні з 104-й ДШД і 810-й ОБр МП вона найбільш активно використовується в спробах блокування плацдарму СОУ на Лівому березі.

Проте, застосування тактичних груп, чисельно порівнянних з двома бригадами, по флангах і фронтально на село, на сьогоднішній день не принесло бажаного результату командуванню РОВ. Очевидно, що Теплинський буде у всьому звинувачувати брак сил і засобів і вимагати доведення ГВ до чисельності перевищує 80 тисяч.

Це цілком реальна чисельність, яку командування РОВ зможе досягти, завдяки використанню ресурсу ГВ "Оборона Криму", де крім постійної угруповання проходить формування двох дивізій, які явно підуть на допомогу тепличному стаду. З іншого боку, збільшення угруповання, яка і так в сотні разів перевищує групу утримує плацдарм і яку не можуть вибити, це вже не просто моветон, а тотальна ганьба.

Триста спартанців нервово курять в сторонці.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти