Що відбувається на Лівому березі Херсона: короткий огляд

28 листопада 2023, 19:10
733
Командування РОВ намагається посилити ГВ "Дніпро" за рахунок того ресурсу, що був сконцентрований раніше в Запорізькій області, для блокування наступу СОУ.
ВСУ, Херсонська область
Херсонська область / Колаж: Главред, фото: командування Об'єднаних Сил ЗС України, УНІАН

Лівий берег. Коротко.

Зважаючи на стихійне лихо, що обрушилося на Одесу і область, був обмежений в технічних можливостях, тому сьогодні по Лівому березі Херсонської області буде короткий огляд.

Командування РОВ за останні півтора тижні змогло наростити групу військ "Дніпро" до трохи більше 68 тисяч і це очевидно, нарощування продовжиться.

відео дня

Це стало можливим завдяки перекиданню підрозділів 104-ї ДШД в Херсонську область. Зокрема, її 337-й ДШП був помічений в районі Абрикосівки і Великі Копані, які, до слова сказати, південніше Раденська по трасі Е97. Підрозділи проводили рекогносцировку, що так само дає поживу для роздумів.

Крім того, частина підрозділів 810-ї ОБр МП була переміщена на захід від Олешок. Нагадаю, що в основному даних тюленів жодного разу не бачили моря, застосовували у фронтальних боях в районі Кринок, в специфічній комбінації зі "Шторм-Z".

Здавалося б, Кринки зараз дещо більш болюче місце для РОВ, ніж західні прерії Олешок, але, схоже, що немає, особливо з урахуванням кишки Р57, покірно тягнеться до Голої Пристані, де аналогічно РОВ постійно хтось або, щось затьмарюється.

Таким чином, командування РОВ намагається посилити ГВ "Дніпро" за рахунок того ресурсу, що був сконцентрований раніше в Запорізькій області, для блокування наступу СОУ. Десь прибуває, десь убуває, а як же резерви? А як же тил? А як же безкрайня росіюшка з людським ресурсом? До виборів не турбують, бережуть?

І на завершення про незбагненне. За 2206 звідкись прилетіла 82-мм міна. Не знаю, що відбувається, але дуже цікаво.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти