Що відбувається у Вугледарі

26 вересня 2024, 19:10
440
Прозвучала дуже дивна теза, а саме, що Вугледар не відіграє якогось важливого значення, і якщо гарнізон буде виведено з міста.
ЗСУ, Вугледар
Війна в Україні / Колаж: Главред, фото: Генштаб ЗСУ, deepstatemap.live

РОВ намагаються закріпитися в південно-східній частині міста, в районі "Водоканалу". Вони прориваються невеликими штурмовими групами як уздовж траси 0532, так і з території стертого з лиця землі селища 3-ї шахти, вулицями Садова і Дачна. У разі закріплення в секторі "Водоканалу" РВВ матимуть змогу через вулицю 13 Десантників вийти на "Політех" із подальшим закріпленням і підготовкою прориву в центр.

Це завдання зараз виконують передові підрозділи 39-ї ОМСБр 68-го АК і 430-го МСП.

З південно-західного напрямку у РОВ завдання прорватися до міської лікарні, точніше того, що від неї залишилося, і після закріплення в цьому об'єкті вийти вулицею Шахтарською до центру. Друга штурмова група/групи будуть по вулиці Молодіжній просуватися на північ, з метою відрізати гарнізон від логістики на Богоявленку. Ось тільки реалізувати в цьому напрямку такий план буде куди складніше, ніж у протилежному, через рельєфно-ландшафтну специфіку.

відео дня

Ці завдання покладено на підрозділи 39-ї ОМСБр, які раніше вийшли на північний берег річки Кашлагач і які якраз намагаються перерізати із західного напрямку дорогу С051134 або, простіше кажучи, Павлівка-Богоявленка.

За різними оцінками, в районі Вугледара з боку РОВ зараз сконцентровано від 15 до 25 тисяч тіл.

Пролунала дуже дивна теза, а саме, що Вугледар не відіграє якогось важливого значення і якщо гарнізон буде виведено з міста, то оборона не обвалиться. Це одночасно так і не так.

Вугледар справді не входить до епіцентру оборонних ліній і рубежів у даній локації, які проходять, скажімо, так, дещо північніше. Але саме контроль Вугледара українськими військами не дає можливості РОВ відновити залізничне сполучення зі сходу на південь через Волноваху, що значно вплине на інтенсивність БД на півдні.

Вугледар тримається. За межами своїх можливостей, але тримається.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти