Що сталося з ПВК "Вагнера" в Малі?

28 липня 2024, 19:10
797
Тепер заміну ПВК "Вагнер" на Африканський корпус готують, за тим самим принципом і сценарієм, що і в Сирії.
Вагнер про Малі
Вагнер в Малі / Колаж Главред, фото terrormonitor.org, скрін із відео

Туареги організували чудову засідку на російських найманців ПВК "Вагнер", тим самим показавши, що нічого особливого в цих блідолицих кяфірах - немає. Певною мірою, розвінчанням ореолу якоїсь особливості та ексклюзивності цього угруповання зайнялася у 2022-му році Україна, коли ПВК "Вагнер" було знекровлено, а їхнього керівника, після стрімкого медійного злету, довели до істерики, що призвела до відомого результату.

Однак у різанині серед барханів Малі є цікавий момент, окрім самого факту виносу колони ПВК "Вагнер" з великою кількістю загиблих і полонених росіян.

відео дня

Після істеричного кидка Пригожина на Москву, ПВК "Вагнер" стала втрачати свій вплив в Африці. Її поступово видавлювали з різних майданчиків впливу і найяскравішим прикладом стала повна заміна "вагнерів" у Буркіна-Фасо на Африканський корпус. Щоправда, темпи поширення впливу Африканського корпусу дещо пригальмували, оскільки частина їхніх підрозділів узяли участь у травневому перформенсі МО рф.

Своєю чергою, варто зазначити, що Малі - це остання ділянка, де ПВК "Вагнер" зберігала контроль і отримувала прибутки, передусім від золотовидобутку. Важливість Малі для вагнерів підкреслюється тим, що в цій країні особисто був присутній Антон Єлізаров "Лотос", фактично керівник групи. Але, не допомогло...

Тепер заміну ПВК "Вагнер" на Африканський корпус готують за тим самим принципом і сценарієм, що і в Сирії.

Нинішній же розгром колони може цей процес лише прискорить, з урахуванням вже не тільки ослаблення ПВК "Вагнер", а й показового приниження групи Туарегами.

Що називається, немає лиха без добра. ПВК "Вагнер" - це вже відпрацьований матеріал. Про Африку вони можуть забути і не мріяти. А ось відправка Африканського корпусу і повна заміна ними африканських ділянок контролю ПВК "Вагнер" - розвантажить хоча б один напрямок на півночі Харківщини. Своєю чергою, Туареги показали високий клас нейтралізації російських найманців і, більш ніж упевнений, повторять це і з Африканським корпусом і не один раз.

Що ж до ПВК "Вагнер", недобитого в Африці та видавленого звідусіль, то найманцям групи слід розуміти, що після повернення в Росію на них там чекає аж ніяк не райдужна перспектива. Керівництво, тією чи іншою мірою, буде пущено під ніж, як у переносному, так і прямому сенсі. А ось рядовий склад - просто кинуть у м'ясорубку в Україну.

Після ліквідації тріо Пригожин, Чекалов, Уткін, у ПВК "Вагнер" був останній шанс на виживання, і цей шанс був у руках амеби Антона Єлізарова "Лотоса". Але амеба вирішила сховатися подалі від Росії в Малі - не допомогло. Розгром від туарегів матиме наслідки для ПВК "Вагнер" куди більш критичні, ніж просто десятки відео з десятками трупів і згорілими остовами ББМ. Це остаточний аргумент для повного виведення групи з Африки, після чого вона остаточно буде зачищена в тій чи іншій формі.

Тож, м'ясорубка в Малі, це дещо більше і далекосяжне, ніж може здатися на перший погляд.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти