Що так тісно пов'язує Ердогана і Путіна

11 вересня 2023, 06:29
Ердогана тісно пов’язують з путіним не лише спільні диктаторські погляди на політику.
Владимир Путин, Реджеп Тайип Эрдоган
Ердоган на Росії непогано заробляє / Колаж: Главред, скріншот, ОП

Дивлюсь мережі, і там багато здивованих і обурених поведінкою і заявами Ердогана на саміті Big-20. Але я навіть не здивований! Щоб ніколи не обурюватись поведінкою політиків, досить ґрунтовно вивчити їх бекграунд!

Ердоган в юнацтві розпочав свій трудовий шлях до Великої політики вуличним хлопчиком-торговцем з лотком на ходячому пузі. Він торгував пахлавой та іншими східними солодощами. Він ніколи не втрачав торгового бізнес-азарту!.. Навіть на посаді президента!

відео дня

Тому Туреччину Ердогана ми маємо всі підстави зарахувати до клубу країн, в яких є тільки власні інтереси - Китай, Індія, Туреччина.

Але у Ердогана тут є великі складнощі. Це стосунки з США. За час поки Білий дім вирішував з Ердоганом питання членства Швеції в НАТО… Він встиг свої стосунки з Білим домом зробити більш щільнішими, ніж йому цього зараз бажається. Байден доброчесно виконав свою частину обіцянок - туди пакетом зайшла не тільки Швеція , але й деякі інші делікатні питання. Зокрема "Зернова ініциативи".

Байден виконав свою частину обіцянок! Зокрема Туреччину включили до програми F-35 (США вже надали Туреччині 22 винищувача).

Також Ердогану надали нове електронне обладнння для оновлення військового авіапарку американських літаків, які на озброєнні у турецької армії.

Крім цього, між Байденом і Ердоганом існувала окрема чітка домовленість з приводу "Зернової інтціативи".

Тому звісно іЕрдоган на саміті в Індії вставив ножа в спину перед усім Байдену!

Турецький президент Україні нічого не винен і ніяких подібних домовленостей у нас не існує. Тому він перед Україною може бути самим собою.

"Зернова ініциатива" для Ердогана, перш за все, величезний бізнес. Треба розуміти, що диктатор привласнив всю державну економіку. На всіх міжнародних угодах він заробляє гроші, перш за все, в родину. Тому сьогодні Туреччину трясе від некерованої зростаючої інфляції.

Коли президент каже "держава - це я!" і при цьому зробив державу інструментом своєї корупції … Воно інакше відбуватись не може. Доречі, коли український керманич заявляє на етерах "Корупція в Україні явище системне і потребує системної боротьби". Йому треба розуміти, що головним і найбільшим корупціонером в такій державі - є сама держава! Схоже, що пан Президент й досі цього не усвідомлює!

Втратити ЗІ - це втратити особисто Ердоганом десятків міліардів$ у власну кишеню. Тому він тут лізе, як бик на червоне, втративши всі гальма. Така людина в ці хвилини не здатна зважити що буде далі у відповідь.

Взагалі, на енергетичному хабі раши в Туреччині Ердоган заробляє для себе величезні статки.

Оберти грошових торгових потоків Ердогана з путіним лише на турецькому хабі сягають білше 100 млрд. на рік! В той час, коли торгові оберти раши з усіма країнами Глобального півдня сягають не більше 20 млрд.$.

От і рах*йте!

Ердогана тісно пов’язують з путіним не лише спільні диктаторські погляди на політику. Ці погляди мають цілком реальне потужне фінансове підгрунтя.

Такі справи.

Хто такий Юрій Радухін

Юрій Радухін - публіцист, політичний експерт, експерт-аналітик Інституту Національних Інтересів.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти