Що тепер робитиме Пригожин?

29 червня 2023, 06:22
Його завдання - прориватися в Африку і молити бога, щоб якомога швидше закінчилося царювання Путіна.
Олександр Лукашенко, Володимир Путін, Євген Пригожин
Пригожин зараз нікому не довіряє / Колаж: Главред, фото: сайт Кремля, скріншот

Пригожину треба дістатися до Центральної Африканської Республіки. У нього там величезні інтереси, є свої бункери, і там він сподівається пересидіти Путіна, поки в Росії не зʼявиться нова влада. Тому що об'єктивно ця людина не є політиком. Не тільки тому, що він зек. У нього був високий рейтинг, він користувався популярністю на фронті, серед офіцерів, і був упевнений, що буде йти до Москви, а біля Москви домовиться особисто з Путіним, і на цьому все закінчиться. Але вийшов облом.

Москва дійсно готувалася до відсічі, Путін виглядав пасивним, Пригожин - активним, але виходить, що постраждав насамперед Пригожин, який почав не до кінця підготовлений заколот. Путін теж постраждав, тому що він завжди видавав себе за бога, найсильнішу людину, без якої в Росії нічого не рухається. Оголосити війну, знищити 300 тисяч своїх громадян, погрожувати світу ядерною бомбою і нічого не зробити проти людини, у якої 5 тисяч людей йдуть на Москву? Тобто це не можна порівняти.

відео дня

Об'єктивно Пригожин, не за своїм бажанням, тому що його пов'язує 15-річна дружба з Путіним і великі економічні інтереси, дуже сильно зіпсував репутацію Путіну. Тому у Путіна немає іншого виходу, окрім як ловити Пригожина і, швидше за все, знищити. Ймовірно, йому дадуть можливість виїхати до Африки, а потім скажуть, що він випадково вдавився чимось або щось із ним станеться.

Але є велика проблема: за ці роки путінське оточення і сам Путін довірили Пригожину великі фінансові ресурси. І перш ніж його вбити, спочатку оточення Путіна буде забирати у нього гроші.

Пригожин зараз нікому не довіряє. Його завдання - прориватися до Африки і молити бога, щоб якомога швидше закінчилося царювання Путіна. Після цього він вже нікому не буде потрібен. Тому зараз він повинен молитися про те, щоб Путін помер раніше за нього.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Віктор Небоженко, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти