Що важливо знати про ракету Х-БД

17 вересня 2023, 11:22
Х-БД зараз існує тільки у формі прототипу і очікувати її масового застосування по Україні не варто.
Ракета Х-БД, Киї Чен Ин
Ракета Х-БД і Кім Чен Ин / Колаж Главред, фото скріншот з відео

Щодо ракет Х-БД...

Отже, Кім Чен Ину показали крилату ракету Х-БД, про яку мало хто чув і відразу ж понеслася хвиля, що це за Wunderwaffe і чим воно може загрожувати.

У зв'язку з цим, думаю, слід внести трохи ясності.

відео дня

Вперше про ракету Х-БД заговорили в 2017-му.

Це ракета - подальший розвиток крилатих ракет авіаційного базування Х-101/555 із застосуванням на унікальному для російської авіації носії Ту-160м2. Всього, на сьогоднішній день у вкс рф боєздатних 14 Ту-160, а 2 Ту-160м так досі не доведені до розуму. Висновки?

Далі.

Ракета Х-БД має довжину близько 11 метрів, а діаметр корпусу близько 0,8 м. вона дійсно може мати дальність польоту до 6,5 тис км, але ряд питань не дають спокою, а саме... Чи пройшла вона тестовий цикл? Чому з 2017 про неї, "в залізі", не повідомлялося, в той час як куди більш секретні піарилися нон-стоп?

І головне, чи серійний екземпляр був продемонстрований Кім Чен Ину, або "фанерний макет"?

В цілому, з урахуванням вузькоспеціалізованого застосування на обмеженому носії і дуже дивному розвитку проекту, я не виключаю, що скоріше друге, ніж перше, побачив північнокорейський м'ясник.

Власне, є всі підстави вважати, що Х-БД зараз існує тільки у формі прототипу і очікувати її масового застосування по Україні не варто. А якщо таке і буде, то тільки одиничне, в рекламних цілях і по районах з дуже слабким ППО, бо суттєві сумніви в її "проривних можливостях".

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти