Що змусить РФ завершити війну?

4 червня 2024, 08:10
3302
Якщо вести Кремль до "стратегічної поразки", то результатом будуть важкі наслідки для найширших верств населення РФ.
ГУР, Росія
Війна в Україні проти Росії / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Є якесь непереборне протиріччя в тому, коли одна й та сама особа різко критикує позицію Заходу як слабку, вимагаючи і посилення військової підтримки, і ефективнішої політики санкцій, і водночас критикує санкційну політику Заходу, яка нібито не зачіпає багатих і чиновників, але призводить до погіршення становища російського населення.

Очевидно, що якщо уявити собі масштабнішу і сміливішу військову допомогу Заходу Україні, і жорсткіші санкції, які швидше вели б Кремль до "стратегічної поразки", то результатом будуть важкі наслідки для найширших верств населення РФ.

І тут треба дивитися в обличчя реальності. Зрозуміло, що, наприклад, зрив у гіперінфляцію в РФ наблизить закінчення війни. Але галопуюча інфляція дуже болюча для населення. Або, наприклад, зникнення деяких товарних груп першої необхідності з прилавків. Зрозуміло, це сильно дестабілізує. Точно так само як і "белгородизація" ще 5 областей РФ за рахунок ракет більшої дальності. Безглуздо було б думати, що ефективні обстріли військової інфраструктури ніяк не впливають на благополуччя населення навколишніх місць.

відео дня

Тому - "щось одне". Або готовність до жорстких наслідків наступного етапу війни для населення, або відмова від наміру довести справу до стратегічної поразки Кремля. А романтичні спроби вигадати якісь санкції і якусь військову підтримку, які чарівним чином знищують винятково "путінський режим", залишаючи в благоденстві населення - це справа безнадійна.

Хто такий Олександр Морозов

Олександр Морозов - російський журналіст, політолог, політичний філософ. У 2011-2014 рр. – шеф-редактор Русского журнала, 2014-2015 – викладач Бохумського університету в Німеччині, 2015-2016 - співробітник німецького видання Deutsche Welle. Науковий співробітник, викладач Карлова університету Центру російських досліджень Бориса Нємцова (Прага). Керівник Інституту вільної Росії.

У лютому 2022 року Олександр Морозов підписав відкритий лист російських вчених та наукових журналістів із засудженням військового вторгнення Росії в Україну та закликом вивести війська з території України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти