Цинічний план Москви: що Росія збирається провернути в Україні

24 квітня 2022, 16:14оновлено 24 квітня 2022, 17:38
Щитом Європи буде служити дуже озброєна, дуже зла і дуже мотивована Україна, вірніше та частина, яка від неї залишиться.
Битва за Донбас закінчиться на державному кордоні України і в Криму
Росія поспішає з битвою за Донбас, і 9 травня тут ні до чого / Фото УНІАН

Росіяни почали по-дорослому довбати на Донбасі. Почали вже кілька днів тому, але зараз, схоже, операція входить у вирішальну фазу. Вони поспішають, і 9 травня тут ні до чого.

Точніше, навіть якщо причому, то це не головне. Головне, що в Москві зрозуміли – тільки-но Україна отримає те озброєння, про яке вже оголошено і обіцяно, шансів у них не буде від слова взагалі.

Тому, на мій скромний погляд, план у них простий, як олівець. Віджати максимально більше території, а потім оголосити про те, що хочуть миру, виключно з гуманістичних міркувань. Звісно, миру по тій лінії, яку вдасться утримати на той момент. Для цього навіть необов'язково брати весь Донбас і навіть Маріуполь. По Маріуполю можна запропонувати евакуацію морем в третю країну, і ніхто не зможе відмовитися.

відео дня

Сухопутний коридор до Криму при такому розкладі у них буде, і це буде оголошено як кінцева мета операції.

Перемир'я буде великою оперативною паузою, за час якої вони проведуть референдуми – спочатку по створенню недореспублік, потім по приєднанню їх до Росії. І повернення територій для України означатиме початок війни з ядерною державою.

Саме тому вони зараз не називають це війною. Для війни їм потрібно, щоб "напали на них". Причому зауважте, це їхня програма мінімум. Про максимум писати не хочеться, та й не вийде у них цей самий максимум.

Ну і, звичайно, будуть працювати ліктями для зняття санкцій.

читайте такожРосія на межі: чому доля режиму Путіна вирішиться до 9 травня

По логіці Заходу, коли решті України вже "нічого" загрожувати не буде, тобто коли українців перестануть вбивати тут і зараз, такий сценарій може виявитися цілком прийнятним.

Зрештою у Путіна все-таки є бомба. Та й сама Росія, загнана за поребрик світової економіки і політики, вельми влаштовує як захід, так і схід.

Джерело дешевої сировини, нескінченно довго зализує смертельні рани. Для цього навіть можна буде піти на деяке послаблення санкцій, не принципове, але таке, що гарантує виживання режиму.

А щитом Європи буде служити дуже озброєна, дуже зла і дуже мотивована Україна, вірніше та частина, яка від неї залишиться. Цинічно, але це так.

читайте такожГопники з 90-х переплутали район: чому війна в Україні - це надовго

При цьому для самої Росії такий сценарій означатиме криваві репресії всередині країни, і постійні спроби дестабілізації по периметру, з метою затягнути до свого чумного бараку всіх колишніх радянських.

Де конкретно пройде нова залізна завіса, швидше, буде цікавити регіональних гравців. Наприклад, у нашому випадку для Туреччини життєво важливо, щоб Південний Кавказ не увійшов до сфери впливу Росії. Але я б тут не розслаблявся. У Туреччині маса своїх проблем, і чи вийде не допустити поглинання Південного Кавказу – баба надвоє сказала. Точніше, це залежить від політичної волі влади і суспільства всіх трьох країн. Гарантій того, що у Росії не вийде точно немає.

читайте такожВійна в Україні триватиме три роки, і це за оптимістичного сценарію - Андрій Ілларіонов

І головне, те, що описано вище – їхні плани. І жоден з їхніх планів не був здійснений. Не будуть і ці. Тому, чим більш тяжкої поразки буде завдано Росії на Донбасі, тим більше шансів у нас.

Отже, битва за Донбас закінчиться на державному кордоні України і в Криму.

Гела Васадзе, експерт Грузинського центру стратегічного аналізу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти