Counter-Strike по-українськи: чому відео нищення окупантів – це добре

21 червня 2023, 06:05
1116
Громадяни країн НАТО дивляться цей "каунтер-страйк" та й самі відчувають себе причетними до крутих дій бійців з окупантом.
оккупант
Кадр з відео ближнього бою українських спецназівців з окупантами в їхньому тилу / скріншот

Ви всі, мабуть, вже бачили відео зачистки окупантів в окопі: "Counter-Strike по-українськи: 73-тій МЦСП ім. Антіна Головатого ССО показав ефектне відео зачистки ворожих окопів, зняте на камеру GoPro. Ці кадри назвали одним із найбільш приголомшливих ближніх боїв, зафіксованих на відео, в історії сучасних війн.

Хто такий Олексій Голобуцький?

Олексій Голобуцький - український політолог, політтехнолог, експерт. Один з найбільш цитованих експертів-політолгоов в Україні. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій. Живе в Києві, веде популярний блог на своїй сторінці в Facebook.

Почитав сльозливі коменти, причому не тільки від росіян. Ну, ви в курсі основних тез: мовляв, це дуже жорстоко, це невиправдано, вони хотіли здатись, вони були беззбройними (оце особливо завдало – зважаючи, що коментували відео, на якому крупним планом окупант з автоматом, 1:39-1:41 хв.). І чергове "як ви можете цим тішитись?!", "як такому можна радіти?!", "це знелюднення!".

відео дня

Арестовича поки не підвезли – тож порція меланхолійних наїздів на "покидьків, що нищать себе і Україну ненавистю" ще під’їде. Але, наприклад, я відчуваю гордість, коли дії українських бійців цілий світ визнає взірцевими і найкрутішими. І як фахівець я задоволений, що ці кадри, котрі буквально завірусились на цілий світ, збільшують в наших союзників (і не тільки в них) впевненість в перемозі ЗСУ. Переконують платників податків країн НАТО, що вони не дарма нас підтримують, що це не безцільні витрати на завідомих лузерів і жертв, а сприяння справедливій перемозі.

Навіть суто психологічно це корисно для України: громадяни країн НАТО дивляться цей "каунтер-страйк" та й самі відчувають себе причетними до крутих дій бійців з окупантом: "О, це ж він так круто лупить зброєю, купленою на мої податки в тому числі! Це трохи і моя перемога!". І такі настрої зміцнюють готовність союзників підтримувати нас стільки, скільки буде треба.

А емпатію варто притримати для херсонських загиблих тритончиків. І тушканчиків. І купу виводків степових птахів з малими пташенятами. І сімейки дрібних зайченят, котрі ніяк не могли врятуватись. От з ними окупанти повелись невиправдано жорстоко, і ці створіння точно були беззбройними.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти