Чи дадуть Україні озброєння, здатні завдавати ударів по території Росії

19 травня 2022, 16:51оновлено 19 травня 2022, 18:32
Україна стала серйозним чинником у внутрішньополітичній грі США та Німеччини. Використавши це, вона зуміє отримати багато потужних озброєнь.
Україні потрібно нещадно використовувати стиль медоїда
США, як і Євросоюз, почали петляти, намагаючись ухилятися від виконання своїх зобов'язань перед Україною / Фото УНІАН

В Politico просочилася інформація, що США можуть не дати Україні РСЗВ, якими вона може завдати удару по території Росії. Мовляв, це призведе до того, що війна затягнеться. Схоже, йдеться про РСЗВ M142 Himaris, де є опція застосовувати ракети дальністю до 300 кілометрів.

У зв'язку з цим варто звернути увагу, що вчора Андрій Єрмак в ефірі американського телеканалу MSNBC заявив, що, цитую, "Україна повинна отримати все, що нам потрібно для перемоги, оскільки затягування війни є ризиком для всього світу. Агресивна війна Росії проти нашої країни може закінчитися швидше, якщо українська армія отримає ту зброю, щодо якої йдуть переговори і є домовленості з країнами-партнерами".

Система M142 Himaris була одним із важливих предметів переговорів, оскільки дозволяє вирішити питання заміни старих радянських систем РСЗВ типу Ураган і Смерч. Тим більше, що боєприпаси до них усе складніше знайти.

відео дня

Петляння американців нагадує петляння європейців, які теж починають придумувати виверти щодо того, коли Україна може вступити в Євросоюз.

Згадайте заяву Макрона про те, скільки часу може тривати євроінтеграція України. Канцлер Німеччини Шольц також вибухнув подібним наративом. Зокрема, він сказав, що ЄС надає "швидку і прагматичну" підтримку Україні, але вступ до спільноти – тривалий процес. "Єврокомісія попередньо в кінці червня винесе свою оцінку, – сказав Шольц. – Разом із тим, ми всі знаємо – Макрон правий, вказуючи, що процес вступу – це не питання декількох місяців або декількох років". Тобто Шольц підтримує Макрона в ухилянні від зобов'язань ЄС перед Україною.

Я вважаю, що Україні потрібно продовжувати свою лінію, незважаючи на спроби США і ЄС ухилитися від своїх зобов'язань щодо нас.

Три місяці показали, що Україні треба проявляти твердість у позиції і вимагати те, що їй потрібно для виживання. Тим більше, що Україна стала серйозним фактором у внутрішньополітичній грі в тих же США і Німеччині.

читайте такожПутін у пастці, Україна звільнить всі захоплені РФ території до кінця року - Тарас Загородній

Наприклад, у Соціал-демократичній партії Німеччини зажадали прибрати екс-канцлера Герхарда Шредера з усіх постів через його токсичні зв'язки з Росією. Точно так само і в США, де на носі проміжні вибори 8 листопада, Білий дім може легко опинитися під критикою республіканців через те, що недостатньо рішучий у підтримці України.

Тому Україні потрібно нещадно використовувати стиль медоїда у зовнішній політиці і вигризати собі належне. Я впевнений, що ми отримаємо не тільки Himaris, але й більш серйозні штучки.

Юрій Романенко, керівник політичних програм Українського інституту майбутнього

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти