Дарма радіють: чому ракети США все одно долетять до Росії

31 травня 2022, 11:34
Показова відмова США від більш далекобійних ракет для України нічого не змінила, але дала враження компромісу для потреб Байдена.
Дарма радіють: чому ракети США все одно долетять до Росії
США можуть організувати поставки таких ракет не напряму, а через союзників / УНІАН

Дмитро Медвєдєв дуже тішився: США заявили, що не постачатимуть Україні РСЗО великої дальності ("Ми не збираємось відправляти в Україну ракетні системи, що можуть потрапити по Росії" - Байден) - отже, злякались попереджень Кремля, що тоді Росія обстріляє Америку!

Заява, звісно, була. Але все, що вона означає: США напряму не постачатимуть Україні ракети, що спроможні долетіти до Москви. Все. Ні більше, ні менше.

Мєдвєдєв цього простого посилу не зрозумів. А от цілий натовп російських пропагандистів здогадались практично моментально.

відео дня

По-перше, США можуть організувати поставки таких ракет не напряму - скажімо, їх надасть Україні Польща. Або ще хтось.

По-друге, для США і всіх союзників Крим - це Україна, а не Росія. Отже, надання ракет, що спроможні сягнути Криму чи того ж Зміїного, тим не менш, ніяк не суперечитимуть офіційним заявам Білого дому.

По-третє, Москва - Москвою, але, як панікують окупанти, "якщо Байден дасть Залужному ракети дальністю 70 км (а не 300) - цього буде достатньо, щоб обрушити всю нашу логістику. З Харкова 70 км - це Бєлгород. З околиць Донецька 70 км - це так само вже території Росії. З Миколаєва - це половина окупованої Херсонщини... Ну і Зміїний. Навіть з ракетами в 70 км вони ЗСУ можуть втрапити в умовний дивізіон ТОСів (рос. ТОС - тяжёлая огнемётная система. - Главред), наприклад. Зарево буде до небес".

читайте такожСкоро Кремль шалено заволає: як Росія втрачає аргумент, що пояснює анексію КримуЗрештою, при попередньому обговоренні йшлося про ракети дальністю 30 км - але до Москви мінімум 500 км від українських кордонів! Тобто, 300-кілометрові ракети все одно не дістали би. А для ефективного знешкодження і протидії 70-кілометрових дійсно цілком достатньо. Тобто, показова відмова від більш далекобійних ракет по суті для наших задач нічого не змінила, але дала враження компромісу для потреб Байдена, для маневрів в ООН і НАТО, навіть для Росії. Бачите ж, як Мєдвєдєв зрадів.

По-четверте, це вражаюча потужність тих же ракет. Цього окупанти теж бояться: що площа і ефективність враження від потрапляння американської ракети не до порівняння більші за допотопні російські/ совкові вироби.

В підсумку, принциповим моментом в заяві Байдена є те, що США дійсно надають Україні ракетні комплекси і ракети до них.

Олексій Голобуцький, заступник директора Агентства моделювання ситуацій

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти